Skip to main content

En populær arbeidsgiver

- Vi har lenge visst at Orkla har vært høyt ansett blant studenter, nå viser Universums undersøkelse at vi også er populære blant gruppen «professionals», sier Kristine Berg Meland, ansvarlig for employer branding og rekruttering i Orkla.

Kristine Berg Meland og Hanne Kvareng

- Vi er veldig stolte av at Orkla blir assosiert med et kreativt og dynamisk jobbmiljø, at vi rekrutterer topptalenter og at en jobb hos Orkla innebærer spennende utviklingsmuligheter, sier Kristine (bildet til venstre).

Konsernsenterets sist tilsatte, Senior Category Analyst Hanne Kvareng (bildet til høyre), trekker blant annet fram omdømme, dynamisk jobbmiljø og karrieremuligheter når hun forteller hvorfor hun ville jobbe i Orkla. Flere av Universum-undersøkelsens funn er sammenfallende med hennes inntrykk av Orkla da hun søkte seg hit:

- Orkla er et anerkjent norsk selskap med godt omdømme som jeg har hørt mye positivt om. Her er det store endringer, det skjer det mye og det synes jeg er spennende. Orkla har hele verdikjeden «in-house». Det gir mulighet for å bygge karriere i Norge, samtidig som mankan reise utenlands for å jobbe. Å ha hele verdikjeden «in-house» betyr også at vi sitter nærmere beslutningstakerne og at det er kortere avstand til ledelsen enn i andre konsern.

Hanne har nå tre ukers fartstid i Orkla Group Procurement og har allerede fått bekreftet sitt inntrykk av Orkla:

- Det er store endringer og høyt tempo her. Kanskje spesielt i min avdeling som følge av at innkjøpsfunksjonen i Orkla nå sentraliseres. Læringskurven i Orkla er bratt, noe jeg synes er veldig positivt. Tidlig i karrieren er det viktig å være et sted hvor man lærer mye fort og det gjør jeg i Orkla. Orkla er også et sted med gode karriere- og utviklingsmuligheter.

Om undersøkelsen og Orklas resultater

Orkla kommer på 12. plass når professionals skal kåre Norges beste arbeidsgiver. På pallplass er Statoil, Google og Aker Solutions.

I undersøkelsen har Universum fokusert på fire områder, såkalte drivere, og funnet de tre sterkeste assosiasjonene professionals har til Orkla innenfor dem. Dette er Orklas tre sterkeste assosiasjoner innenfor alle driverne (i fet tekst):

Arbeidsgivers omdømme
1. attraktive og spennende produkter,
2. markedssuksess
3. finansiell styrke

Mennesker og kultur
1. kreativt og dynamisk arbeidsmiljø
2. ansetter bare de beste talentene
3. god balanse mellom jobb og fritid

Lønn og muligheter for forfremmelse
1. god referanse for en framtidig karriere
2. konkurransedyktige goder
3. muligheter for å bli leder

Arbeidsoppgaver
1. høyt ansvarsnivå
2. læring og utvikling på arbeidsplassen
3. utfordrende arbeidsoppgaver
 
Universum er en internasjonal virksomhet som spesialiserer seg innenfor Employer Branding. Universum Topp 100 bygger på Universum Professional-undersøkelsen, som i 2014 ble besvart av 8259 yrkesaktive innen økonomi, teknologi, jus, data/IT og humaniora rundt om i landet. Det er tolvte året på rad yrkesaktive akademikere besvarer spørsmål gjeldende sine forventninger til arbeidslivet, karrieren og potensielle arbeidsgivere.