Skip to main content

Min karriere innen Produktutvikling – Christine Steiro

Christine Steiro

Christine Steiro

Les om Christines karriere innen produktutvikling i Orkla.

Fortell kort om hva du jobber som og i hvilket selskap
Jeg er Utviklingssjef for hygieneprodukter (formulering) i Lilleborg, dvs. at jeg leder gruppen av Produktutviklere i Lilleborgs Utviklingsavdeling som jobber med produkter til personlig pleie. Vi har ansvar for en rekke viktige merkevarer, bl.a. Lano, Dr Greve, AquaDerma, Define, Sterilan, Lypsyl og Solidox.

Hva er din utdanningsbakgrunn?
Jeg har et hovedfag (Cand. Scient.) i Analytisk Kjemi fra Universitetet i Oslo.

Fortell litt om deg selv
I jobben min må jeg være veldig systematisk og grundig, samtidig som jeg må være kreativ og søkende. Jeg mener at dette også er egenskaper som kjennetegner meg som person. Det å være kjemiker kan av og til være ganske traust, men jeg får også brukt mine kreative sider på fritiden, bl.a. ved å drive med ulike typer håndarbeid. Men hovedinteressen min ved siden av jobben er selvsagt de tre barna mine!

Fortell om din karriere i Orkla, fra dag 1 til der du er i dag
Etter studiene jobbet jeg tre år i GE Healthcare AS, først ved Lindesnes Fabrikker og senere ved forskningsavdelingen i Oslo. Da jeg begynte i Lilleborg i 2006 ble jeg ansatt som Produktutvikler for oppvaskprodukter. I tillegg hadde jeg ansvar for kvalitetssystem og avviksoppfølging ved hovedkontoret på tvers av produktkategorier. Siden da har jeg jobbet med utvikling av produkter innenfor en rekke andre produktgrupper, bl.a. hårpleie, deodoranter, munnpleie og hudpleie. I tillegg opparbeidet jeg meg bred erfaring gjennom arbeidet med ulike kvalitetsrelaterte problemstillinger. Denne erfaringen var en god ballast å ha med seg da jeg ble leder for hygienegruppa i Utviklingsavdelingen for en tid tilbake.

Hvorfor valgte du denne stillingen?
Det er inspirerende å jobbe med produkter som folk bruker hver dag, og som så mange mener noe om. Det er ingen selvfølge for oss kjemikere! I tillegg driver Lilleborg hele verdikjeden selv, og vi jobber i tverrfaglige prosjektgrupper, noe som gir en unik mulighet for bred erfaring.

Hvorfor ønsket du å jobbe i Orkla?
For meg representerer Orkla pålitelighet og trygghet, samtidig som det er en spennende arbeidsgiver som utfordrer og stiller høye krav!

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
Den typiske arbeidsdagen er den som ikke blir helt som man har planlagt! Dette er et dynamisk miljø hvor ting må skje raskt, samtidig som vi har prosesser i vårt prosjektarbeid som må gjennomføres for å sikre kvaliteten på produktene vi skal lansere. Det er en hårfin balanse, som krever mye av meg og teamet mitt.

Hva skal til for å lykkes i din jobb?
For å lykkes må man ha den riktige balansen mellom egenskaper som av og til kan oppleves som motstridende, f.eks. grundig vs effektiv, kreativ vs pålitelig og selvstendighet vs samarbeidsevne.

Hva er det beste med yrket ditt, og hva ev. misliker du?
Det beste med jobben min er å jobbe i et miljø hvor alle er dedikerte og gir alt for et felles mål, nemlig vellykkede lanseringer av produkter med høy kvalitet. Alle har sin helt spesielle kompetanse i gruppene, samtidig som ingen klarer seg uten de andre funksjonene som støtte. Når vi jobber sammen på denne måten, gir det en veldig spesiell mulighet til å få innblikk i hele innovasjonsprosessen fra idé til lansert produkt. Ulempen er at det i perioder kan bli mye møtevirksomhet.

«Din venn hver dag» lyder Orklas nye visjon, som støttes av verdiene «modig», «til å stole på» og «inspirerende». Hvordan relaterer du i din jobb til den nye visjonen og verdiene
Orklas verdier er en hjelp for meg som leder til å sette ord på hva jeg forventer av meg selv og mitt team, og de er grunnlag for mange gode diskusjoner.

Er det noen spesielle krav som stilles for å få en jobb som den du har (personlighet, akademiske meritter, utdanningsretninger, annet)?
For å jobbe med formuleringer i Lilleborgs Utviklingsavdeling må man ha naturvitenskapelig bakgrunn, gjerne innen kjemi. Man må være grundig av natur og kunne ta et selvstendig ansvar for sine arbeidsoppgaver og prosjekter, samtidig som man må kunne være fleksibel og trives med å jobbe med andre.