Skip to main content

Orkla deltar i palmeoljedebatt under Arendalsuka

Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge

Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge

I forbindelse med Arendalsuka deltar Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge, i en debatt om palmeolje. 

Blant de andre debattantene er klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft og REMA 1000-sjef Ole Robert Reitan.

Debatten arrangeres i forbindelse med Arendalsuka og finner sted fredag 14. august kl. 15-15.45 på REMA 1000 Myrene i Arendal. Arrangør er RORG og temaet for er debatten er «Vi ville og vi kunne! Palmeolje er ut – hvordan bruker vi denne seieren videre?».

- Orkla har en offensiv og todelt strategi for bærekraftig palmeolje. Vi erstatter palmeolje med bedre alternativer, men der det ikke er mulig, skal vi sørge for at den palmeoljen vi kjøper skal være sporbar og bærekraftig produsert, senest i 2017. Mitt mål er å få frem vår offensive palmeoljestrategi og alt vi allerede har oppnådd, sier Dag Olav Stokken.

Orkla har investert betydelige ressurser gjennom mange år for å finne gode erstatninger for palmeolje. Dette er gjort for å markere at Orkla ikke vil bidra til ødeleggelse av regnskog, men også som et ledd i arbeidet for et sunnere kosthold.

  • Siden 2008 er bruken av palmeolje redusert med ca. 19.000 tonn.
  • I den nordiske matvarevirksomheten er forbruket av palmeolje redusert med hele 89 % og innenfor sjokolade, kjeks og snacks er forbruket redusert med 77 %.
  • Arbeidet med å erstatte palmeolje med sunnere fettyper har ført til en reduksjon i mettet fett i på ca. 6000 tonn (i perioden 2008-2014).

Foruten Dag Olav Stokken, Tine Sundtoft og Ole Robert Reitan, deltar disse i debatten: 

  • Sophie Elise Isachsen, blogger
  • Lars Løvold, Daglig leder for Regnskogfondet
  • Håkon Lindahl, Rådgiver i Framtiden i Våre Hender

Ordstyrer vil være Knut Hjelleset fra RORG-samarbeidet.

Om Arendalsuka:

“Arendalsuka skal være en årlig arena hvor nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Arendalsuka er partipolitisk uavhengig, og har som mål å styrke troen på politikk og politisk debatt. Arendalsuka vil på denne måten bidra til å styrke kraften i vårt levende demokrati.”

(Kilde: arendalsuka.no)