Skip to main content

Orkla satser på Stranda

Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka og landbruks- og matminister Jon Georg Dale. I dag er  Jon Georg Dale på besøk på Orklas fabrikker på Stranda. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet

Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka og landbruks- og matminister Jon Georg Dale. I dag er Jon Georg Dale på besøk på Orklas fabrikker på Stranda. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet

Orkla skal investere over 500 mill. kroner i pizzaproduksjonen på Stranda. Totalt selges det frossen pizza i Norge for 2,1 mrd. kroner til forbrukere som blir stadig mer kvalitetsbevisste.

- Vi er stolte av pizzaeventyret på Stranda, og som største aktør i det norske pizzamarkedet er det viktig at Orkla hele tiden kan levere høyere kvalitet. For oss er det åpenbart at det som er godt nok i dag, ikke er godt nok i morgen, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka.

Investeringsprogrammet, som går over fem år, inneholder en satsing både på nye innovasjoner og en effektivisering av produksjonen.

- Målet er å fortsette å begeistre forbrukerne med den beste pizzaen. Investeringsprogrammet består av flere etapper, som muliggjør fremtidige innovasjoner. Vi legger avgjørende vekt på å bli mer effektive i produksjonen. Mot slutten av perioden ønsker vi å samle de to fabrikkene vi har på Stranda på ett sted, sier Peter A. Ruzicka.

Stranda har en helt spesiell plass i Orklas historie. Eventyret startet for alvor i 1980, da Orkla «fant opp» og produserte den første Grandiosa-pizzaen. Det var i en tid da pizza fortsatt var å anse som eksotisk mat i Norge. Med denne investeringen skrives et nytt kapittel i pizzaeventyret. Siden 1980 har det blitt laget godt over 500 millioner Grandiosa- og BigOne-pizzaer på Stranda.

Pizzaproduksjonen på Stranda er av stor betydning for verdiskapingen i norsk jordbruk og norsk matproduksjon. Et års osteforbruk til pizza krever melk fra rundt 6.400 kyr. Regner vi dette om til antall sysselsatte gårdsbruk, betyr det at nærmere 300 norske gårder er engasjert på heltid med å levere melk for å dekke osteforbruket ved pizzafabrikken.