Skip to main content

Sammen om sunnere mat

Stabburet leverpostei

Orkla deltok 29. mai på et møte i Næringslivsgruppen til helse- og omsorgsminister Bent Høie, der felles initiativ for sunnere matvarer står på agendaen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie møtte næringslivsgruppen mandag 29. mai 2017. På møtet ble det blant annet lagt frem ny forskning på saltinntaket i den norske befolkningen samt data på hvor langt matvarebransjen er kommet i arbeidet med i å redusere saltnivået i aktuelle matvaregrupper.

- Norske forbrukere har fått med seg at det har blitt jobbet med både saltreduksjon og palmeoljefrie matvarer, sier Håkon Mageli, konserndirektør i Orkla. - Her har vi gjort en betydelig innsats i samarbeid med myndighetene og matbransjen. Samtidig har vi mye å jobbe med også fremover for å tilby enda bedre og sunnere mat, sier Mageli.

Som en av de største aktørene i det nordiske matmarkedet er Orkla opptatt av å ta sin del av ansvaret for å øke kunnskapen om maten vi spiser og samtidig muliggjøre en bedre folkehelse ved å tilby sunnere matvarer som smaker godt, og som utgjør en viktig del av folks daglige kosthold.

- Bransjen og myndighetene har en felles interesse i å jobbe videre sammen for å gjøre produktene sunnere og til et godt valg i hverdagen, avslutter Mageli.

Fakta om Næringslivsgruppen for matområdet

  • Helse- og omsorgsministerens næringslivsgruppe på matområdet består av aktører fra mat- og drikkenæringen og handelen. 
  • Orkla er blant deltagerne, sammen med blant annet NHO Mat og Drikke, Tine, Nortura, Nestlé, Mills, NorgesGruppen, Coop og Rema 1000. 
  • Næringsgruppen ledes av statsråden og møtes 1-2 ganger i året. 
  • Første møte ble avholdt i juni 2014. 
  • Målet er å bli enige om konkrete tiltak som kan bidra til å bedre kostholdet i befolkningen i tråd med kostholdsanbefalingene, målene fra WHO og anbefalingene fra Helsedirektoratet om reduksjon i salt, sukker og mettet fett.