Skip to main content

Ernæring og helse

Ernæring og helse

Orklas ambisjon er å bidra til et sunnere kosthold i befolkningen. Konsernet har lagt ned en betydelig innsats i å gjøre Orklas folkefavoritter sunnere og utvikle nye produkter som gjør det enklere å velge et balansert kosthold.

Rundt en tredjedel av verdens befolkning er nå overvektige, og livsstilsrelaterte sykdommer øker i omfang. For å møte verdens helseutfordringer er det nødvendig med dialog og felles mobilisering på tvers av matvareindustri, handel, fagmiljø og myndigheter. God helse er vårt felles ansvar.

I Orkla er vi opptatt av å ta vår del av ansvaret og bidra positivt til folkehelsen. Gjennom å utvikle sunnere varianter av de produktene forbrukerne spiser og drikker hver dag er vi med på å bedre kostholdet i befolkningen. Vi kan inspirere forbrukerne til sunne valg ved å utvikle nye velsmakende og sunne matvarer. Ved å gi klar og tydelig informasjon om produktenes næringsinnhold gjør vi det enklere å velge et balansert kosthold. I 2014 utarbeidet vi mål for arbeidet med ernæring og helse frem mot 2020 som skal gjelde for alle Orklas matvareselskaper.

Våre fire satsingsområder er:

 1. Sunnere innovasjoner
 2. Ansvarlig markedsføring
 3. God produktmerking
 4. Fysisk aktivitet

Orklas innsats for en bedre folkehelse

 • Anders Högberg

  Anders Högberg

  Fagsjef ernæring og helse

  +46 70 6465369

  Send email

 • Brosjyre om ernæring og helse

  Brosjyre om ernæring og helse

  I Orkla er vi opptatt av å se utvikling og produksjon av mat i forhold til ernæring og helse. Les mer om hvordan vi jobber med fagområdet i vår brosjyre.

  Download

Bærekraftsløfte

Orkla skal bidra til en bedre folkehelse gjennom utvikling av sunnere produkter, tydelig merking, ansvarlig markedsføring og tiltak for økt fysisk aktivitet i befolkningen.

Hovedmål frem mot 2020

 • Utvikle produkter med mindre salt, sukker og mettet fett
 • Lansere konsepter og innovasjoner som bidrar til et sunnere liv
 • Bidra til økt forbruk av fisk
 • Gjøre det enklere for forbrukere å velge sunne produkter
 • Unngå markedsføring mot barn