Skip to main content

Orkla samarbeider med Igelösa

Igelösa

Orkla har etablert et samarbeid med Igelösa Life Science Community. Formålet er å utvikle innovative produkter som er bra for helsen.

På de Skånske sletter utenfor Lund i Sverige ligger forskningsgården Igelösa. Hit kommer forskere fra hele verden for å lære de nye metodene som utvikles innen hjerte- og lungetransplantasjoner. Arbeidet ledes av den anerkjente norske hjertekirurgen Stig Steen, som er professor ved Lunds universitet.

Ved Igelösa gjennomføres det også studier på kostholdets påvirkning på helsen. Forebygging av livsstilsrelaterte sykdommer er sentralt i arbeidet med hjerte- og lungepasienter.

- Gjennom samarbeidet med Igelösa får vi tilgang til et kompetansemiljø som har lang erfaring i å forske på- og utvikle innovative produkter og måltidsløsninger som er bra for helsen, sier Anders Högberg, fagsjef ernæring og helse i Orkla.

Forskningsbasert innovasjon

Orkla Foods Sverige har siden 2012 vært engasjert i et forskningssamarbeid med Igelösa om utviklingen av sunne og klimavennlige matvarer basert på et høyt innhold av vegetabilske råvarer.

- Samarbeidet mellom Orkla Foods Sverige og Igelösa er et godt eksempel på hvordan et tett samarbeid med et forskningsmiljø blir starten på en ny serie produkter, sier Högberg. - Medisinske fagpersoner fra Igelösa og Orkla Foods Sverige har gjennom samarbeid overført kompetanse fra studier til et helt nytt matkonsept under merkevaren FELIX.

FELIX Smart Mat er en serie med sunne og klimasmarte farseprodukter som ble lansert i storhusholdningskanalen i 2012. I serien inngår blant annet en kalkunbiff og kjøttfarsebiff samt flere helvegetariske biffer. Nye produkter er under utvikling og flere lanseringer ventes i Sverige gjennom 2015 både på storhusholdning og i dagligvare.

Fakta om Igelösa

  • Igelösa Life Science Center er et privateid forskningsanlegg på 2 000 kvadratmeter 
  • Driver forskning innen hjerte- og lungetransplantasjon og har utviklet flere verdensledende oppfinnelser for hjerte- og lungepasienter. 
  • Forskningsarbeidet på transplantasjoner, hjerte- og lungeredning ved Igelösa har ledet videre til forskning på livsstilsendringer. 
  • Har etablert studier på hvordan kosthold og livsstilsendringer påvirker helsen 
  • Forskningsparken har utveksling med flere av verdens fremste universiteter, deriblant Harvard