Skip to main content

Miljøvennlig emballasjefokus

Nidar jobber kontinuerlig med emballasjeoptimalisering. På pallene med Stratos, Bergene Melk og de andre storplatene fra Nidar er det nå plass til flere esker.

I fjor reduserte godterileverandøren antall paller på veien med 2 953. Nå har storplatene vært til pers, og dermed blir det ytterligere 288 færre Nidar-paller på veien i året. Totalt sparer endringene miljøet for en rekke lastebiler på veiene og nærmere 50 tonn CO2 i året.

 –Ved å endre på pakketeknikken tar storplatene mindre plass, og vi kan senke eskehøyden. Det gjør at vi får plass til ett ekstra lag og 16 flere esker med storplater per pall, forteller Nidars emballasjekonsulent Erik Sandø.

Positiv miljøgevinst

Det er et lite tiltak som både gir reduserte kostnader for Nidar, og en positiv miljøgevinst, forteller han. For å få det til er pakkemaskinene omprogrammert, og trauet og lokket på esken er endret slik at d-pak’en blir lavere. Antallet esker per pall er økt fra 208 til 224, og dermed er lastebærerne mer effektive å transportere, forklarer emballasjeeksperten.

- I Nidar er vi opptatt av hvordan vi belaster miljøet. Vi prøver å redusere miljøpåvirkningen vår så mye som mulig. Det innebærer et kontinuerlig fokus på emballasjeoptimalisering, sier Sandø som forteller at Nidar også har jobbet aktivt med en rekke ENØK-tiltak i fabrikken de siste årene.