Palmeoljefrie merkevarer

De fleste av Orklas matvarer, kjeks, snacks og sjokolade i det nordiske dagligvaremarkedet er nå fri for palmeolje. Vi har arbeidet for å nå dette målet i flere år ved å erstatte palmeolje med sunnere alternativer.

Helsemyndighetene anbefaler at vi begrenser andelen av mettet fett i kostholdet til ikke mer enn 10% av vårt energiinntak. Orkla bidrar til å redusere folks inntak av mettet fett ved å erstatte palmeolje med alternativer som har en mer fordelaktig sammensetning av fettsyrer.

Resultater

  • De fleste av Orklas matvare-, sjokolade-, kjeks- og snacksselskaper har erstattet all bruk av palmeolje med sunnere alternativer.
  • Ved å utvikle produkter med en sunnere fettsammensetning har Orkla over lang tid bidratt til å redusere forbruket av mettet fett. Reduksjonstiltakene gjennomført de siste fem årene har gitt en reduksjon i årlig forbruk av mettet fett på ca 4600 tonn.
  • De fleste av Orklas matvarer, kjeks, snacks og sjokolade i det europeiske dagligvaremarkedet er nå palmoljefrie.
  • Orkla bruker palmeolje og palmekjerneolje i produksjonen av ingredienser til bakerisektoren. Derivater fra palmeolje og palmekjerneolje brukes også innenfor produkter til rengjøring. Disse råvarene kommer fra leverandører som har gode rutiner for å forhindre avskoging og oppnå bærekraftig dyrking av oljepalmer. I tillegg kjøper Orkla en økende andel RSPO-sertifiserte råvarer som gir en ytterligere kontroll med råvareproduksjonen.