- De fleste av Orklas matvare-, sjokolade-, kjeks- og snacksselskaper har erstattet all bruk av palmeolje med sunnere alternativer.
- Ved å utvikle produkter med en sunnere fettsammensetning har Orkla over lang tid bidratt til å redusere forbruket av mettet fett. Reduksjonstiltakene gjennomført de siste fem årene har gitt en reduksjon i årlig forbruk av mettet fett på ca 4600 tonn.
- De fleste av Orklas matvarer, kjeks, snacks og sjokolade i det europeiske dagligvaremarkedet er nå palmoljefrie.
- Orkla bruker palmeolje og palmekjerneolje i produksjonen av ingredienser til bakerisektoren. Derivater fra palmeolje og palmekjerneolje brukes også innenfor produkter til rengjøring. Disse råvarene kommer fra leverandører som har gode rutiner for å forhindre avskoging og oppnå bærekraftig dyrking av oljepalmer. I tillegg kjøper Orkla en økende andel RSPO-sertifiserte råvarer som gir en ytterligere kontroll med råvareproduksjonen.