Sunnere folkefavoritter

Utvikling av sunnere matvarer med mindre salt, sukker og mettet fett står høyt på agendaen i Orkla. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med dette.

I flere land får befolkningen i seg langt mer salt, sukker og mettet fett enn det helsemyndighetene anbefaler. Det kan gi store helseutfordringer og dårligere livskvalitet. Spiser man sunt og er fysisk aktiv i hverdagen reduseres risikoen for livsstilsrelaterte sykdommer. I et folkehelseperspektiv betyr små forandringer i det daglige kostholdet hos mange mer enn store endringer hos enkeltpersoner. Derfor er vi i Orkla opptatt av å jobbe aktivt med å gjøre folkefavorittene sunnere.

I godt selskap med kunder i dagligvarebransjen og andre produsenter av mat og drikke signerte vi i 2016 en samarbeidsavtale med de norske helsemyndighetene. Vi skal i fellesskap gjøre dagligvarene sunnere. Gjennom avtalen har vi forpliktet oss til konkrete mål for reduksjon av salt, tilsatt sukker og fett i mat og drikke. Å utvikle nye produkter som gjør det lettere for forbruker å ta sunne valg og bidra til økt bevissthet rundt helse og kosthold, er også en viktig del av arbeidet for en bedre folkehelse.

Resultater 2016

  • Sunnere fettsammensetning i flere av våre pizzaer, supper, sauser, gryter, ferdigretter, pålegg, kjeks og snacks
    – Bidrar til en reduksjon i forbruket av mettet fett på rundt 370 tonn
  • Mindre salt i matvarer som supper, ketchup, grøt, leverpostei, kaviar, skinke, ferdigretter, frokostmikser, snacks og brød
    – Gir en reduksjon i saltforbruket på rundt 90 tonn
  • Sukkerfrie eller sukkerreduserte drikker, sauser, risgrøt, sylteagurk, pålegg, frokostblandinger, syltetøy og ketchupSukkerfrie eller sukkerreduserte drikker, sauser, risgrøt, sylteagurk, pålegg, frokostblandinger, syltetøy og ketchup
    – Bidrar til en økt årlig reduksjon i sukkerinntaket tilsvarende 640 tonn