Sunnere folkefavoritter

Utvikling av sunnere matvarer med mindre salt, sukker og mettet fett står høyt på agendaen i Orkla. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med dette.

I flere land får befolkningen i seg langt mer salt, sukker og mettet fett enn det helsemyndighetene anbefaler. Det kan gi store helseutfordringer og dårligere livskvalitet. Spiser man sunt og er fysisk aktiv i hverdagen reduseres risikoen for livsstilsrelaterte sykdommer. I et folkehelseperspektiv betyr små forandringer i det daglige kostholdet hos mange mer enn store endringer hos enkeltpersoner. Derfor er vi i Orkla opptatt av å jobbe aktivt med å gjøre folkefavorittene sunnere.

I godt selskap med kunder i dagligvarebransjen og andre produsenter av mat og drikke signerte vi i 2016 en samarbeidsavtale med de norske helsemyndighetene. Vi skal i fellesskap gjøre dagligvarene sunnere. Gjennom avtalen har vi forpliktet oss til konkrete mål for reduksjon av salt, tilsatt sukker og fett i mat og drikke. Å utvikle nye produkter som gjør det lettere for forbruker å ta sunne valg og bidra til økt bevissthet rundt helse og kosthold, er også en viktig del av arbeidet for en bedre folkehelse.

Resultater 2017

  • 80 tonn mindre salt
    Mindre salt i pizza, ferdigretter, kjeks og ketchup
  • 1040 tonn mindre sukker
    Mindre sukker i pålegg, mellommåltider, smoothies, syltetøy og ketchup. Saft, halspastiller, mellommåltider, syltetøy og frokostblandinger uten tilsatt sukker.
  • 960 tonn mindre mettet fett
    Mindre mettet fett i supper, buljonger, ferdigretter og chips.