Orkla på Dow Jones’ toppliste for bærekraft

Vi har for syvende året på rad fått plass på Dow Jones Sustainability Index Europe.

Illustrasjonsbilde - jente med rockering

– At vi inkluderes i en av verdens mest ansette bærekraftsindekser er en viktig anerkjennelse av jobben vi gjør på dette området. Det gir inspirasjon til videre innsats, sier assisterende direktør for samfunnsansvar i Orkla, seier Ellen Behrens.

– God håndtering av bærekraftsrelatert risiko og muligheter er viktig for et selskaps langsiktige verdiutvikling og noe stadig flere investorer legger vekt på.

Indeksen fra Dow Jones blir av mange betraktet som verdens mest betydelige rangering av selskapers prestasjoner innenfor miljø og samfunnsansvar, og er en viktig rettesnor for investorer og andre interessenter i vurderingen av selskapers ikke-finansielle resultater.

 

– Vi har de siste årene økt innsatsen på viktige områder som ernæring og helse, ansvarlige innkjøp og miljø. Vi er glade for at dette blir lagt merke til, sier Ellen.

Den prestisjefylte indeksen fra Dow Jones rommer de 20 prosent beste av totalt 600 europeiske selskaper, og Orkla er ett av tre selskaper i kategorien ”FOA Food products”. De øvrige selskapene er Danone og Nestlé.