Bjellands

"Ikke noe snikk-snakk, Bjellands hermetikk, takk" var et allment kjent uttrykk på 1900-tallet.

«Ikke noe snikk-snakk, Bjellands hermetikk, takk» var et allment kjent uttrykk på 1900-tallet. Bjellands Fiskeboller har lang historie som tradisjonsrik kvalitetsmat som har blitt servert i norske hjem i over 100 år. Bjellands Fiskeboller er smakfulle og næringsrike fiskeboller som inneholder lite fett og er en god kilde til protein.

Chr. Bjelland & Co ble etablert i Stavanger så tidlig som 1882 av Christian Bjelland, og selskapet utviklet seg raskt til å bli Skandinavias ledende hermetikkbedrift. I 1927 var hermetikkfabrikken vokst til et indistrikonsern med 2500 ansatte og eksporterte produkter til balant annet Storbritannia, Tyskland og USA. Konsernet omfattet blant annet 17 hermetikkfabrikker med en årlig eksport på 50 millioner esker sardiner og kippers, et stort papir- og blikktrykkeri, og en flåte på 8 dampfartøyer og 14 motorfarkoster. Chr. Bjelland & Co. var datidens største norske fiskebåtrederi.

I 1981 ble Chr. Bjelland & Co. og de gjenværende norske sardin-produsenter slått sammen i ett konsern: Norway Foods Lt. som overtok all produksjon. I 1996 ble dette overtatt av Rieber & Søn, som senere ble kjøpt av Orkla ASA.