Blenda

Blenda Sensitive er et parfymefritt vaskemiddel spesielt utviklet for sensitiv hud.

Blenda Sensitive er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og alle variantene er helt fri for parfyme og fargestoffer. Pulver-variantene er miljømerket med Svanen. For å spare miljøet for unødig plast, kommer flytende Blenda Sensitive med refillposer.

Blenda Sensitive for hvitt tøy vasker tøyet «Blenda-hvitt», mens varianten for farget tøy bevarer fargene. Alle Blenda-produktene er tøffe mot flekkene og samtidig skånsomme mot huden.

Blenda kom på markedet allerede i 1935 og har bidratt til å lære opp generasjoner av nordmenn i kunsten å vaske tøy. Før Blenda kom på markedet, ble tøyet gjerne vasket med grønnsåpe eller husholdningssåpe. Det viktigste hjelpemiddelet var vaskebrettet, som slet både på klær, rygg og hender. Med Blenda kunne vaskebrettet settes bort, og en ny æra begynte. Blenda så verdien av å være i direkte dialog med forbrukere og sendte utdannede vaskekonsulenter landet rundt i egne Blenda-busser for å lære nordmenn å vaske med det nye vaskemiddelet. Dette pågikk til langt ut på 1950-tallet. Da vaskemaskinene etter hvert kom på markedet, var Blenda med på å lære opp nye generasjoner i tøyvask og bruk av nye hjelpemidler. Denne rollen har Blenda hatt siden, gjennom Lilleborg Forbrukerservice, nå Orkla Forbrukerservice.

Se Produktdatablader