Geisha

Geisha grøtris er rundkornet ris som gir den ekte, gode risengryn-smaken.

Risengrynsgrøt har lang tradisjon i Norge, og Geisha gir den beste grøten til jul, i hverdagen og på lørdag.  Risengrynsgrøt til jul er en gammel tradisjon i Norge. Svært mange har også tradisjon med å spise risengrynsgrøt hver lørdag, og mange bruker da Geisha grøtris fordi de ønsker å få den ekte, gode risengrynsgrøten. Server den med sukker, kanel og et smørøye, og du har et lettvint og velsmakende måltid. Om du koker opp litt ekstra kan du lage rislapper eller riskrem til dessert. Visste du at Geisha grøtris også egner seg perfekt som Sushiris? Fordelen med å bruke grøtris fremfor jasminris til sushi er at grøtrisen kleber seg bedre sammen. Dermed blir det lettere å forme risen slik man ønsker og den henger som regel bedre sammen og ser mer delikat ut.

Slik lager du Geisha grøtris som sushiris: Ta 500 g Geisha grøtris, 4 ss eddik (7%) og 4 ss sukker. Skyll risen godt til vannet er klart og la risen svelle i 20 min i en kjele med vann. Skyll deretter risen på nytt. Avslutningsvis koker du risen under lokk med 8 dl vann i 10 min før du trekker kjelen av varmen. Tilsett eddik, sukker og bland det hele godt sammen. Når risen avkjøles har du nydelig Geisha sushiris.  Om det er til lørdagsgrøten, julelunsjen, rislapper eller sushi passer Geisha grøtris perfekt. Den rundkornede risen gir et perfekt grunnlag for et smakfullt rismåltid både til hverdags, helg og i høytid. Vel bekomme!