Jordan Munnhygiene

Jordan er spesialist på tannpleie og tannhelse.

Vi utvikler produkter av høy kvalitet. Produktene er tilpasset ulike behov og aldre, og tilbudet av tannbørster og interdentalprodukter er stort. Jordan hjelper deg å holde tennene rene og friske – helt fra første tann.

Generasjoner av nordmenn har vokst opp med Jordan, og også på verdensbasis er Jordan godt kjent.
Det var en dansk kammaker som satte det hele i gang. Wilhelm Jordan ble født i København 22. januar 1809 og vokste opp som den eldste av 12 barn. Straks etter konfirmasjonen dro Wilhelm til Hamburg, hvor han begynte i kammakerlære. I 1837 kom han til Norge og Christiania hvor han la grunnlaget for det som etter hvert skulle bli en lang suksesshistorie.

Jordan gjorde sine første vellykkede salgsfremstøt i 1960 med tannbørster i England, Danmark, Sverige og Finland. Et tannbørstestativ med runde sokler og plass til 12 tannbørster i hver sokkel ble utviklet. Det nye plaststøpte rondellstativet var genialt, da det også kunne skrus fast på hyllene. Stativet ble lansert med stor suksess i hele Vest-Europa i 1960-årene og fortsatte sin seiersgang i resten av verden i årene som fulgte.

I 1964 var det totale salget av tannbørster kommet opp i nesten 8 millioner og salget på eksport økte med 40 prosent fra året før. Det ble nå besluttet å lansere Jordan som et globalt varemerke, en posisjon Jordan oppnådde etter få år, og siden har beholdt.

Det som først og fremst kjennetegner Jordan, og som Jordan har vunnet en rekke priser for i mange land, er utviklingen av innovative løsninger som kombinerer overlegen funksjonalitet med skandinavisk design.