Krystal

Krystal Grønnsåpe er en ren og naturlig såpe som kan anvendes for effektiv rengjøring av de fleste typer gulv og overflater. Ikke bare blir det skinnende rent, men den etterlater seg en deilig duft av grønnsåpe i hjemmet ditt.

Krystal Grønnsåpe er lett biologisk nedbrytbar og er fremstilt fra vegetabilske oljer.

Krystal Grønnsåpe kommer i to ulike dufter, Original og Furunål.
Krystal rengjøringsspray passer perfekt for alle treflater, og er spesielt egnet på parkett, laminat, ubehandlet tre, malte treoverflater og lakkerte treflater.
Krystal Tre & Parkett gir skinnende rene overflater med den deilige, velkjente duften av Krystal!

Krystal – helt ren, helt naturlig!

Lang historie
Grønnsåpen har en lang historie. På 1800-tallet var den det rene universalmiddel og ble brukt til rengjøring av både hud, hår, hus og klær. Først et stykke ut i forrige århundre kom merkevarene og de mer spesialiserte produktene på markedet. Lilleborgs grønnsåpe fikk merkenavnet Krystal tidlig på 1900-tallet og er dermed et av våre eldste merker.
Krystal Fast Grønnsåpe ble opprinnelig solgt i ½ kg pakker eller i løsvekt. Krystal Flytende ble lansert i 1970 og var blant de første flytende grønnsåpene på markedet.

Hvorfor heter det grønnsåpe?
Mange lurer på det, for grønnsåpen er jo ikke grønn. Grønnsåpe-betegnelsen er gammel og er brukt allerede på 1800-tallet. Vi vet ikke eksakt bakgrunnen for navnet, men den har mest sannsynlig å gjøre med oljen som ble brukt. Det finnes en teori om at grønnsåpen opprinnelig var grønn, og at fargen kom fra hamp-planten. Hampoljen i grønnsåpe er senere skiftet ut med andre oljer som har gitt en mer gul/brun farge. I Krystal bruker vi i dag naturlige planteoljer.

Se Produktdatablader