Nora

Nora har gitt den gode smaken av frukt, bær og grønnsaker til norske familier i over 60 år.

Nora er en kvalitetsleverandør av frukt-, bær- og grønnsaksprodukter. Hemmeligheten bak den herlige Nora-smaken er nøye utvalgte råvarer og erfaringer fra et halvt århundre. Merkevaren Nora består i dag av syltetøy, saft, potetstappe, grønnsaker og desserter.

Det hele startet allerede i 1877 da AS Nora Bryggerier ble etablert. 60 år senere, i 1939, ble AS Oplandske Konservesfabrikk i Brumunddal, midt i det rike bær-, frukt og grønnsaksdistriktet i Hedmark. I 1953 kjøpte Nora opp fabrikken og ble så kjent for den typiske Nora-smaken på syltetøy, saft, agurker, rødbeter, surkål, erter og mineralvann. Navnet Nora ble raskt etablert og assosiert med frukt, bær og grønnsaker av høy kvalitet. Hvor navnet Nora kommer fra er det kanskje ikke så mange som vet? Nora er nemlig kallenavnet på «moder Norge». Akkurat slik svenskene har sitt Svea.

Nora har i dag en bred portefølje, men merket er kanskje aller mest kjent for syltetøy og da særlig Nora Hjemmelaget – for mange selve definisjonen på smaken av norsk syltetøy. I årenes løp har vi utviklet flere og flere konsepter, slik at alle skal kunne finne sin favoritt. Vårt mål er å ha det beste syltetøyet, laget etter norske smakspreferanser, basert på tradisjonelle oppskrifter. Enten du liker Nora Hjemmelaget, Nora Naturlig Lett med mer bær og mindre sukker, Nora Uten Tilsatt Sukker med hele 80% bær, Nora Squeezy flaskesyltetøy, Nora Vårt fineste syltetøy (i kjøledisken), eller vårt aller beste (og kanskje verdens beste syltetøy) Nora Hjemmelaget Rørt syltetøy, så skal Nora være best.

Nora har alltid utviklet seg og var først ute i Norge med lokk som er lette å åpne. Vi var faktisk nummer to i verden med disse lokkene da de kom i 2011! Senere har vi lansert innovasjoner som syltetøy på flaske, ulike måter å redusere sukker på og nå sist et syltetøy produsert på en ekstra skånsom måte for å bevare den fantastiske smaken av nylaget syltetøy. Dette finner du i kjøledisken på Rema.