Odense

Historien om Odense Marcipan startet allerede i 1909 med en liten marsipanfabrikk i hjertet av Odense i Danmark der grunnlegger Lauritz Thobo-Carlsen lagde fersk marsipan, og alle mandlene ble skoldet for hånd.

Den gang som nå bruker vi søte, spesielt utvalgte mandler, som blir renset og etterpå knust på steinvalser. Det gamle håndverket lever den dag i dag og sikrer en utsøkt marsipan med grov struktur og ren, sødmefull smak av mandler, som ingen annen marsipan.

I løpet av århundret ble Odense Marcipan også leverandør av nougat og sjokolade til bakeentusiaster, og i dag utvikler, fremstiller og selger Odense Marcipan et stort vell av produkter til alle slags kakebakere – basert på over hundre år gamle håndverkstradisjoner.

Odense Marcipan er nemlig en tradisjonsrik virksomhet med egne konditorer. De står for utviklingen av våre mange produkter fra fondant til marsipan, nougat, sjokolade og dekorasjoner, og derfor kan du være sikker på et godt og velsmakende resultat hver gang.

Vi deler tips og råd

Odense Marcipan arbeider hele tiden med å utvikle mange spennende og inspirerende oppskrifter og produkter. Besøk for eksempel Den Søte Skolen for tips og tricks.
Her kan du se hvordan du enklest dekker en kake med marsipan, hvordan du baker en kransekaketopp, hvordan du tempererer sjokolade, former blomster eller ruller ut fondant.

Fakta

  • Marsipan finnes i mange varianter med forskellig andel mandler, sukker og ulik rivningsgrad.
  • Vår bestselger er Original Odense Marcipan med 63 % mandler. Den inneholder ikke konserveringsmiddel, men kun mandler, sukker og litt vann.
  • Marsipan har mange bruksområder, fra konfekt til desserter og bakverk – eller den kan spises som den er.

Historien om marsipan

Marsipanen stammer sannsynligvis fra Italia, men når den kom til Skandinavia er vanskelig å fastslå. Noen mener at handelsfolk tok den med over Alpene for ca. 500 år siden. Ihvertfall var marsipan mye brukt allerede i begynnelsen av det 16. århundret.

Ifølge historien skal en veneziansk bakerdatter en gang i middelalderen hjelpe faren sin med å skolde og hakke noen få mandler i en stor kakedeig. Piken var forelsket og gikk i sine egne tanker. Hun brukte derfor altfor mange mandler.

Faren hennes ble rasende, men mens han skjente og gestikulerte, tok han et stykke av den famøse deigen i munnen – og ble plutselig tankefull. Aldri hadde han smakt noe så godt. Den rå deigen ble skåret i små stykker og solgt med stor suksess. Marsipanbrødet hadde sett dagens lys. Bakeren kalte dem Marcusbrød etter byens skytshelgen St. Marcus – på latin ble det til marcipani.