Tomtegløgg

Tomtegløgg er hele Norges favorittgløgg – Originalen siden 1969!

Tomtegløgg er den perfekte drikk for å samles inne sammen med familie og venner når det er mørkt og kaldt ute.

I førjulstiden drikker vi nordmenn til sammen nesten 10 millioner glass med gløgg, og det er Orkla sin Tomtegløgg det går mest av. 90 prosent av Norges befolkning drikker gløgg i adventstiden, og hvert år går det med nesten 2 millioner liter ferdig blandet drikke.

Tomtegløgg kommer i originale smakeni flasker på 1l og 0,5l flasker, samt Tomtegløgg med ekstra krydret smak. Det finnes også en Tomtegløggmix, en kombinasjon av mandler og rosiner som er den perfekte følgesvenn til varm gløgg.

Historie
Det var laboratoriesjefen ved Tomten, Arne Bingen, som var med på å utvikle oppskriften til Tomtegløgg som hadde salgsstart i 1969. Etter tre-fire justeringer kom han frem til den riktige blandingen. Oppskriften fra 1960-tallet er en godt bevart hemmelighet, men gløggen inneholder en kombinasjon av masse godt julekrydder.

Fakta om gløgg
Gløgg er den skandinaviske varianten av “mulled wine” eller “glühwein”; varm, krydret vin. Denne vinterdrikken har en lang historie, helt tilbake til tidlig middelalder. Den gang kalte man drikken for «Ypocras» eller «Hipocris» etter den greske legen Hippocrates. I det nittende århundre ble glühwein med mandler og rosiner en svært populær drikk i Europa, og er det som vi i dag kjenner som gløgg.