Trondhjems

Trondhjems Hermetikk - Så godt som ferdig

Trondhjems Preservering Co. ble grunnlagt av en rekke fiske- og kolonialhandlere i 1898 og var det første selskapet nordenfjells som startet med hermetisering.

For Norge som sjøfarts- og villmarksnasjon hadde hermetikken enorm betydning. Reisende kunne i langt større grad planlegge etter sikre matvareressurser, og i mindre grad basere seg på å skaffe mat underveis. I tillegg var kvaliteten på maten garantert på forhånd. I 1935 fant en selfanger et depot med hermetikk fra Trondhjems som hadde ligget i isen i 34 år. Til og med Roald Amundsen hadde Trondhjems-hermetikk med på sin ekspedisjon med Gjøa gjennom Nordvestpassasjen.

Historisk har Trondhjems hatt allsidig produksjon av fiske-, kjøtt- og grønnsakshermetikk og også et stort røkeri. I dag eies bedriften av Orkla Foods Norge, og alle produktene produseres på Råbekken, i Fredrikstad.

 

Gode råvarer – godt bevart

Trondhjems produkter er velsmakende måltid laget av gode råvarer. Innholdet i boksene er varmebehandlet på en måte som tar vare på smak og næringsstoffer. Det er denne prosessen som også gir lang holdbarhet til produktene.

Vi tilbyr et bredt spekter middagshermetikk bestående hovedsaklig av tradisjonelle norske retter. De er lette og tilberede og med kun enkle grep kan du løfte smaken enda et par hakk.