Confectionery & Snacks Norges fabrikker

Nidar-fabrikken i Trondheim

Nidar-fabrikken i Trondheim er den eneste fullsortiments godterifabrikken i Norge. Her lages alt fra sjokolade, konfekt og marsipan til gelégodteri, lakrisbåter og pastiller.

Nidar-fabrikken åpnet i 1915. Opprinnelig laget Nidar godteri og sjokolade for heldige trøndere. I dag er Nidar-fabrikken en del av Orkla Confectionery & Snacks, og produktene selges i dagligvarebutikker, kiosk og bensinstasjoner over hele landet, samt at mange nettbutikker også har våre produkter.

På godterifabrikken i Trondheim jobber 250 ansatte. Fabrikken har også et eget laboratorium hvor nye produktinnovasjoner utvikles.

Les mer om Nidar-fabrikken på www.nidar.no

KiMs-fabrikken på Skreia

Snacksfabrikken på Skreia på Toten lager potetgull, Totenflak, snacks og ulike nøtteblandinger.

Årlig spiser hver nordmann i gjennomsnitt 30 poser snacks. Mange av disse kommer fra KiMs-fabrikken på Skreia, som ble etablert i 1964. På fabrikken jobber det ca 70 ansatte.

Les mer om produktene vi lager på Kims-fabrikken på totenflak.nokims.nopolly.no og småsulten.no.

Kjeksfabrikken i Kungälv

På kjeksfabrikken i Kungälv bakes søtkjeks, cookies, pepperkaker, smørbrødkjeks, knekkebrød og klibrød.

Det var i 1883 at A/S Sætre Kjeksfabrik ble startet av Hans Otto Røhr. En del år senere kunne den første kjeksen sendes ut fra det nye bakeriet på Kolbotn i Oppegård. Etterspørselen etter Sætres kjeks var stor og fabrikken måtte utvides flere ganger. På slutten av 1990-tallet ble Sætre en del av kjeksvirksomheten i Orkla, og kjeksproduksjonen ble samtidig samlet hos Göteborgs Kex i Kungälv i Sverige.

Les mer om hvilke kjeks- og knekkebrødvarianter som lages på kjeksfabrikken på saetre.no.