Abba Seafood selger i Tyskland og DanmarkDato:Tir, 3/9 1996 Orkla

Abba Seafood selger i Tyskland og Danmark

Abba Seafood, som er en del av Orklas matvarevirksomhet, selger hele virksomheten i Tyskland. Samtidig selges fabrikkene i Løgstør og Fredrikshavn i Danmark. Salget er ett av flere tiltak for å bedre lønnsomheten i selskapet.

De nye eierne, Larsen af Danmark, overtar ansvaret for de 220 ansatte ved de berørte enhetene. Årsaken til salget er de siste årenes svake lønnsomhet for Abba Seafood i Tyskland og i deler av den danske virksomheten. Overtagelsen skjer fra 1. september 1996.

Abba Seafoods strategi innebærer nå økt fokusering på den nordiske kjernevirksomheten, større satsing på produktutvikling og effektivisering av produksjonen. Dette vil på sikt bedre lønnsomheten.

Mesteparten av selskapets produksjon vil nå foregå i Kungshamn i Sverige. I Danmark opprettholder Abba Seafood et eget salgsselskap og enkelte produkter fra fabrikkene i Løgstør og Fredrikshavn vil fortsatt være i sortimentet. Salg av selskapets produkter på det tyske markedet, skal skje gjennom Larsen af Danmark, som blir agent for Abba Seafood.

Salget er gjennomført i samsvar med de tidligere offentliggjorte planer og restruktureringsavsetninger.

Årsomsetningen til Abba Seafood var i 1995 på 1.745 millioner svenske kroner. Salget av den tyske virksomheten og fabrikkene i Danmark, samt tidligere tiltak reduserer omsetningen til om lag 1.425 millioner svenske kroner på årsbasis.

Direktør Informasjon Lisbeth Lindberg, tel.: 22 50 10 80, 2. september 1996

Orkla Hugin