Bjørn Wiggen overtar som VD i Sapa

Bjørn Wiggen (49) utnevnes til VD i Sapa med tiltredelse i løpet av april. Dette skjer i forbindelse med at VD Ole Enger (61) overtar som konsernsjef i REC (Renewable Energy Corporation), hvor Orkla er største eier med 39,73 prosent.

Bjørn Wiggen er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole. Wiggen har omfattende internasjonal industrierfaring. I perioden 1996-1998 var han VD for Pripps Bryggerier i Sverige. Deretter hadde han sentrale posisjoner i Carlsberg Breweries i perioden 2001-2005, blant annet med ansvar for drift og utvikling av konsernets bryggerier i Sentral- og Øst-Europa. Wiggen var sjef for Orkla Media/Mecom Europe fra 2005-07, og fra 2008 adm. dir. i Elkem, som også inngår i Orklakonsernet.
 
- Jeg gleder meg stort til å komme i gang i Sapa.Gjennom min rolle som styremedlem i Sapa det siste året har jeg blitt kjent med et spennende selskap med en meget sterk og kompetent organisasjon. Strategien som Sapa har lagt de siste årene gjennom videreutvikling av Profiles, Building System og Heat Transfer med basis i en desentralisert struktur ligger fast. Jeg ser en rekke offensive muligheter i å utvikle Sapa videre mot kundefokuserte løsninger, samt ekspansjon gjennom oppkjøp. På kort sikt gjelder det imidlertid først og fremst å håndtere den meget krevende markedssituasjonen, sier Bjørn Wiggen.
 
- Det har vært en fantastisk periode for meg i Sapa, sier Ole Enger. - Jeg har stor respekt for selskapet, medarbeiderne og de sterke markedsposisjonene. Bjørn Wiggen har alle forutsetninger for å lede Sapa videre på en utmerket måte, sier han.
 
- På vegne av styret i Sapa ønsker jeg å rette en stor takk til Ole Enger for hans innsats og bidrag til verdiskapning i selskapet. Han har vært med på å prege Sapa på en positiv måte. Jeg ønsker Ole Enger og Bjørn Wiggen lykke til i sine nye roller, sier Dag J. Opedal, konsernsjef i Orkla og styreleder i Sapa.
 
Med sin nye rolle som konsernsjef i REC trer Ole Enger ut av Orkla. Bjørn Wiggen fortsetter i Orklas konsernledelse med ansvar for Sapa og Elkem. Han vil tiltre som styreleder for Elkem, mens Helge Aasen utnevnes til administrerende direktør i Elkem.
 
 
Sapa, Elkem og Elkem Solar er heleide selskaper i Orklakonsernet. Se også