Frödinge blir en del av Orkla Food Ingredients

Odense Marcipan A/S, en del av Orkla Food Ingredients, har besluttet å kjøpe kakeprodusenten Frödinge fra Orkla Foods Sverige. Formålet er å bygge en solid plattform for videre utvikling av Frödinge og samtidig konsentrere Orkla Foods Sverige om utvalgte strategiske vekstområder.

Frödinge er kjent for sine tradisjonsrike ostekaker, kladdkaker og andre klassiske og nye dessertpaier og kaker. I Odense Marcipan Group vil Frödinge bli søsterselskap med Bæchs Conditori, som er store i det danske kakemarkedet.

- Frödinge er et fantastisk tilskudd til Foods Ingredients, og sammen med våre øvrige virksomheter innen kaker og bakeriingredienser skaper vi en solid plattform for vekst, kostnadseffektiv produksjon og produktutvikling, sier Johan Clarin, leder for Orkla Food Ingredients.

Frödinge har røtter tilbake til 1929 og ble en del av Orkla gjennom oppkjøpet av Rieber & Søn i 2013. Oppkjøpet vil inkludere overtakelse av én fabrikk med 75 medarbeidere i Vimmerby i Småland, Sverige. Salg av Frödingeprodukter utgjorde SEK 221 millioner (~227 millioner kroner) i 2019.

Odense Marcipan A/S ble etablert i 1909 og er verdenskjent for sin utsøkte marsipan og produkter som fondant, nougat, sjokolade og kakedekorasjoner. Odense Marcipan Group består i tillegg av Bæchs Conditori, som leverer frosne kaker og desserter og Igos, som produserer marmelader og fruktfyll. Odense Marcipan Group er leverandør til bakerier og konditorer, storhusholdning og dagligvaremarkedet.

Gjennomføring av transaksjonen forventes å få virkning fra 1. oktober 2020.

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til forbruker-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2019 en omsetning på 43,6 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca 18.500 ansatte.

Orkla ASA
Oslo, 27. august 2020

Ref.:

SVP Communications
Dag Olav Stokken
Tlf.: +47 916 65 078

VP Investor Relations
Elise A. Heidenreich
Tlf.: +47 951 41 147