Hjemmet Mortensen kjøper Hachette Filipacchi Norge AS

Hjemmet Mortensen AS har inngått avtale med Hachette Filipacchi Medias om kjøp av alle aksjene i deres norske datterselskap Hachette Filipacchi Norge AS, som utgir ELLE og ELLE Interiør på lisens fra det franske morselskapet.

ELLE utgis i 39 land og er verdens ledende magasin for moderne, moteinteresserte kvinner. Den norske utgaven har 10-års jubileum i disse dager og kan vise til vekst i både opplag og lesertall siste år, i en situasjon der de fleste andre kvinnebladene går tilbake etter kraftig lanseringsaktivitet de siste årene. Solgt opplag i 2006 var 33 356 i snitt, og antall lesere 189 000. 
 
ELLE Interiør har sine lesere i den mest urbane delen av interiørsegmentet. Også ELLE Interiør økte opplaget og lesertallet det siste året. Solgt opplag i 2006 var 21 889 i snitt og antall lesere 137 000.
 
- Vi har hatt dialog med Hachette i lengre tid og er svært tilfredse med å ha fått denne avtalen på plass, sier adm. direktør Anne Britt Berentsen i Hjemmet Mortensen AS. - Med ELLE får vi en utrolig sterk i posisjon i kvinnesegmentet, der vi allerede har Kamille og Det Nye, foruten familiebladene og en rekke andre mer spesialiserte blader og nettsteder med kvinner som hovedmålgruppe. Det samme gjelder interiørsegmentet, der vi allerede har markedsleder Bonytt og nylanseringen Rom 1-2-3.
 
- Vi er glade for å få Hjemmet Mortensen som eiere. Dermed kan vi trekke på ressursene både i Hachette og i Hjemmet Mortensen. Det er det beste fra to verdener: henholdsvis verdens og Norges ledende bladutgivere. Spesielt ser vi frem til å bli tilgjengelig i langt flere utsalgssteder som følge av distribusjon gjennom Bladcentralen, sier sjefredaktør og daglig leder av HFN, Signy Fardal.
 
Hachette Filipacchi Norge AS hadde i 2006 en omsetning på 53,8 mkr. Selskapet har 26 ansatte. Som følge av eierskiftet bytter selskapet navn, men det er ennå ikke bestemt hva selskapet skal hete.
 
Spørsmål kan rettes til:
irektør Rolf Hanche-Olsen i Hjemmet Mortensen AS, tlf.92818200 (rolf.hanche-olsen@hm-media.no) eller adm. direktør Anne Britt Berentsen, tlf. 90729952 (anne.britt.berentsen@hm-media.no).
 
Sjefredaktør Signy Fardal, tlf.23369800 (signy@elle.no)
 
Pressekontakt i Lagardère Active : Valérie Blondeau, tlf: + 33 1 41 34 67 16 (vblondeau@hfp.fr)