Mars Norge sier opp "Wrigley-avtalen"

Mars Norge har sagt opp distribusjonsavtalen innen tyggegummi med Orkla Confectionery & Snacks Norge. Fra 1. januar 2018 tar de selv over salget av Extra og Hubba Bubba tyggegummi.

Nidar og Orkla har hatt ansvaret for salget av Wrigley-produktene i Norge siden 1988.

-Distribusjonsavtalen har vært viktig fordi den har gitt oss tilgang til tyggegummimarkedet og muligheten til å være totalleverandør i godterikategorien. Mars og Wrigley slo sammen sine organisasjoner i fjor og vi var klar over at dette kunne påvirke vår avtale, sier administrerende direktør Jeanette Hauan Fladby i Orkla Confectionery & Snacks Norge. Hun opplyser også at hovedbegrunnelsen til Mars Norge for oppsigelsen er sammenslåingen i fjor. 

Det snart 30 år lange samarbeidet har vært en vinn-vinn situasjon for begge parter.

-Gjennom samarbeidet har Wrigley hatt tilgang til et av Norges største og beste salgsapparat, og vi har vært totalleverandør i godterikategorien. Samarbeidet har skapt solide resultater. Siden vi startet samarbeidet i 1988 har verdiandelen innen tyggegummi økt fra 18 til 86 prosent, forteller Hauan Fladby.

-Nå skal vi bruke den nærmeste tiden til å se på hva dette betyr for Orkla Confectionery & Snacks Norge i detalj og hvordan vi best skal håndtere endringen. Samtidig skal vi være løsningsorienterte og se på hvilke nye muligheter som åpner seg når vi går ut av denne avtalen, sier hun.

Om Orkla
Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2016 en omsetning på ca. 38 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca. 18.000 ansatte.

Orkla ASA
Oslo, 21. juni 2017

Ref.:

Orkla Confectionery & Snacks
Kommunikasjonsdirektør
Robert Rønning
Tlf.: +47 915 39 513
E-post: robert.ronning@orkla.no