Ny leder for Orkla Confectionery & Snacks

Christer B. Åberg (46) er utnevnt til adm. direktør for forretningsområdet Orkla Confectionery & Snacks.

Christer B. Åberg har siden 2009 vært adm. direktør i Arla Foods AB Sverige og Finland. Tidligere har han vært adm. direktør i Atria Scandinavia og hatt flere lederstillinger i Unilever. I perioden 2004-2005 var han adm. direktør for Unilever Nordic Home & Personal Care. Åberg er markedsøkonom og har høyere studier i virksomhetsstyring og finans fra IHM Business School i Stockholm.

Åberg vil starte i stillingen senest 1. august 2013. Han blir en del av Orklas konsernledelse og vil rapportere til Orklas konsernsjef Åge Korsvold.

- Vi gleder oss over at Christer B. Åberg har takket ja til å lede Orkla Confectionery & Snacks. Med sin lange erfaring innen nordisk og internasjonal merkevarevirksomhet har han mye å tilføre Orkla, sier konsernsjef Åge Korsvold.

Orkla kunngjorde ny konsernstruktur 9. januar i år og opprettet Orkla Confectionery & Snacks som nytt forretningsområde. 

Orkla Confectionery & Snacks er ett av fem forretningsområder i Orkla. Forretningsområdet hadde i 2012 en omsetning på om lag 4,8 mrd. kroner og 2.231 årsverk ved årsskiftet. Selskapene i Orkla Confectionery & Snacks er KiMs Norge, Sætre og Nidar i Norge, OLW og Göteborgs Kex i Sverige, Panda og Chips i Finland, Latfood i Latvia og KiMs i Danmark. Orkla hadde i 2012 en omsetning på ca. 30 mrd. kroner. Ved årsskiftet hadde selskapet 28.000 ansatte, hvorav om lag halvparten var i merkevareområdet.

Orkla ASA
Oslo, 8. april 2013

Ref.:
Påtroppende adm. direktør Orkla Confectionery & Snacks
Christer B. Åberg
Mobil +46 703 906 100

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon Mageli
Mobil +47 928 45 828