Orkla avhender vaskerivirksomhet

Orkla Care har inngått en avtale om salg av Lilleborgs profesjonelle vaskerivirksomhet til det belgiske selskapet Christeyns, som tilbyr produkter og tjenester innen hygiene og rengjøring.

Bakgrunnen for salget er at vaskerivirksomheten er utenfor Lilleborgs strategiske satsningsområde.

- Vaskerivirksomheten er en liten og kompleks del av Lilleborg, og vi ønsker å benytte ledelsesressurser og kapital på andre områder som passer bedre med vår strategi. Med Christeyns som eiere blir vaskerivirksomheten del av et kompetent fagmiljø som vil gi en god plattform for videre utvikling, sier konserndirektør og leder for Orkla Care, Stig Ebert Nilssen.

Virksomheten leverer kjemikalier, doseringsutstyr, tekstiler og andre produkter til profesjonelle vaskerier i Norge. Salget er en virksomhetsoverdragelse og innebærer salg av varelager, enkelte merkevarer, samt domenenavn. I tillegg inngår det en lisensavtale for Lilleborg-eide produkter og en leveranseavtale for produkter som ikke eies av Lilleborg. 6 ansatte følger med eierskiftet.

Virksomheten som overdras hadde en omsetning på 37 millioner kroner i 2016.

Avtalen forventes gjennomført høsten 2017. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Om Orkla
Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2016 en omsetning på ca. 38 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca. 18.000 ansatte.

Om Orkla Care

De to største forretningsenhetene er Orkla Home & Personal Care, med ledende posisjoner innen personlig pleie og vaskemidler, og Orkla Health, med ledende posisjoner innen kosttilskudd, sportsernæring og vektkontroll. I tillegg har Orkla Care ledende posisjoner innen malerverktøy (Orkla House Care), sårpleie (Orkla Wound Care), basistekstiler (Pierre Robert Group) og profesjonell rengjøring (Lilleborg).

Orkla ASA
Oslo, 4. juli 2017

Ref.:

IR & Communications Manager
Elise Heidenreich
Tlf.: +47 951 41 147
E-post: elise.andersen.heidenreich@orkla.no