Orkla Brands selger Guseppe

Orkla Brands selger sine aksjer i Guseppe. Kjøper er selskapet Dr. Oetker. Avtalen innebærer at Dr. Oetker overtar 100 % av aksjene i Guseppe.

Guseppe produserer dypfryst pizza og frosne ferdigvarer hovedsakelig for det tsjekkiske og slovakiske markedet. Selskapet har sitt produksjonsanlegg i Rokytnice i Tsjekkia. I 2007 hadde selskapet en omsetning på 70 mill. kroner (241 mill. tsjekkiske koruna) og 178 ansatte.
 
Orkla overtok det tsjekkiske selskapet Guseppe i 1998. Siden den gang er det gjennomført et omfattende omstillingsarbeid innen produksjon, distribusjon og administrasjon i Guseppe. Porteføljen er konsentrert om færre og mer lønnsomme produkter.
 
- Vi kan likevel ikke si oss fornøyde med markedsposisjonen og den økonomiske utviklingen i det tsjekkiske og slovakiske markedet. Vi tror derfor at en ny eier, som allerede har betydelig virksomhet innenfor denne kategorien, vil kunne utvikle selskapet, sier administrerende direktør Paul Jordahl i Orkla Brands International.

Partene er enige om ikke å oppgi kjøpesummen. De har til hensikt å fullføre transaksjonen i løpet av de neste ukene.
 
Dr. Oetker er et internasjonalt selskap med hovedkontor i Tyskland. Selskapet er representert i Vest- og Øst-Europa samt i Canada og Brasil. Dr. Oetker selger dypfryst pizza i 26 land og er også store innen kategorier som bakervarer og desserter.

Orkla Brands International består av SladCo og Krupskaya (begge Russland), Orkla Foods Romania, Guseppe (Tsjekkia), Kotlin og Elbro (Polen), Felix Austria (Østerrike) og MTR Foods (India). Omsetning for Orkla Brands International var 2.262 mill. kroner i 2007, og antall årsverk ved årsskiftet var 6.047. Orkla Brands International er en del av forretningsområdet Orkla Brands, som er en ledende utvikler, markedsfører og leverandør av sterke, egne merkevarer og konseptløsninger. Orkla Brands hadde i 2007 driftsinntekter på 22.253 mill. kroner, og antall årsverk var 15.000.
 
 
 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Paul Jordahl, adm. direktør Orkla Brands International, på telefon + 46 703 354 197
Håkon Mageli, direktør Corporate Affairs, Orkla Brands, på telefon + 47 928 45 828