Orkla Foods kjøper polsk sjømatselskap

Orkla Foods har inngått avtale om å kjøpe 51 % av aksjene i polske Superfish. Selskapet er markedsleder på sild og dypfryst fisk i polsk dagligvarehandel. Avtalen forutsetter godkjennelse av Orklas styre i august.

Den økonomiske utviklingen i Polen er positiv, og markedet for foredlet sjømat er i vekst. Superfish er et veldrevet selskap med en årsomsetning på om lag 650 millioner kroner og god distribusjon av produktene.
- Orkla Foods ønsker å styrke engasjementet i Polen. Abba Seafoods kompetanse innen sjømat vil bidra til å videreutvikle Superfish’ aktiviteter innen hele verdikjeden, sier adm. direktør Håkon Chr. Andersen i Orkla Foods.

Superfish’ produkter selges under merket "Superfish", som har en sterk posisjon i polske forbrukeres bevissthet. Selskapet har 4 produksjonsanlegg i det nordlige Polen med ca. 1 000 ansatte.

Etter planen skal Orkla Foods overta 51 % av aksjene i Superfish i september. Suksessivt frem til 2008 har Orkla Foods rett til å kjøpe de resterende aksjene. Partene er enige om ikke å oppgi kjøpesummen.

Abba Seafood har eksportert sjømat til Polen siden midten av 1980-tallet. Orkla Foods er etablert i Polen med Kotlin, som ble kjøpt i 1997.

Orkla Foods er Nordens ledende utvikler, produsent og markedsfører av næringsmidler. Selskapet omfatter Stabburet, Procordia Food, Beauvais, Felix Abba, Orkla Foods International, Abba Seafood og Orkla Food Ingredients. Driftsinntektene i 1999 ble 10 milliarder kroner.