Orkla Foods Romania kjøper Ardealul

28.02.2005: Orkla Foods Romania (OFR) har overtatt 100% av aksjene i Ardealul srl, Romanias nest største selskap innen leverpostei/patéer og hermetisert kjøtt.

Ardealul hadde ca. 83 mill. kroner i nettoinntekter i 2004 og har i underkant av 200 ansatte.
 
- Oppkjøpet er i tråd med Orklas langsiktige vekststrategi for regionen, sier adm. dir. Knut Johannessen i Orkla Foods International. - Ardealul er et veldrevet selskap i en sektor som er interessant for Orkla, sier Aliz Kosza, adm. dir. i Orkla Foods Romania.
 
Ardealul ble etablert på det rumenske markedet i 1994, både som merke og som selskap. Selskapet har moderne produksjonsteknologi. Alle anlegg og forhold tilfredsstiller EUs matsikkerhetskrav.
 
Ardealul var tidligere eiet av Ovidiu Costea og Staicu Olteanu, to vellykkede entreprenører med mange års erfaring fra kjøttindustrien. De ansatte, inkludert ledergruppen, vil forsatt arbeide i selskapet etter overtagelsen.
 
- Vi har bygget opp selskapet mer eller mindre fra bunnen av. Vi setter derfor stor pris på selskapet og de ansatte, sier Ovidiu Costea. - Orkla vil skape merverdier for Ardealul og vil utvikle både selskapet og merket, sier Staicu Olteanu.
 
Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.
 
Avtalen er avhengig av godkjenning fra konkurransemyndighetene i Romania.
 
Orklakonsernet er ett av Norges største børsnoterte selskaper. Driftsinntekter i 2004 var 32 mrd. kroner. Orklakonsernet etablerte seg på det rumenske markedet i 2002 med overtagelsen av Topway Food. OFR er markedsleder i alle segmenter det opererer i. OFR har merkene Bunatati de la Bunica, TOMI, TOMI Snek-up, Wiesana og Frühstück si La Minut.