Orkla kjøper leverandør av bakeri-ingredienser i Sverige

Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Food Ingredients AS har Orkla inngått en avtale om kjøp av Zeelandia Sweden AB, en leverandør av margarin, vegetabilske oljer og bakeriingredienser til det svenske markedet.
 
Virksomheten har primært salg i Sverige, samt eksport til Finland, Baltikum og Norge. Selskapet selger hovedsakelig til bakeriindustrien. Etter gjennomføring av transaksjonen vil selskapet endre navn til Credin Sverige AB og inngå i Credin Group.

- Kjøpet av Zeelandia Sweden AB er strategisk riktig for å styrke Orklas posisjon og produksjonsfasiliteter i våre nordiske hjemmemarkeder innen kategorier som er velkjente for Orkla Food Ingredients. Produktporteføljen deres passer godt sammen med Credin Group, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Johan Clarin.

Zeelandia Sweden AB eies i dag av det nederlandske selskapet Koninklijke Zeelandia Groep B.V. som ble etablert i år 1900 av familien Doeleman. Selskapet som overdras har ca. 60 medarbeidere og ledes av CEO Karin Andersson. Virksomhetens hovedkontor og produksjonsfasiliteter ligger i Stenkullen, nær Gøteborg, Sverige.

Zeelandia Sweden AB hadde en omsetning på EUR 22,9 mill. (ca. 222,5 mill. kroner) i 2018. Selskapet forventes å bli konsolidert inn i Orklas regnskap i løpet av 2. kvartal 2019.

Partene er blitt enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen. Avtalen er betinget av godkjennelse fra svenske konkurransemyndigheter.

Om Orkla
Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til forbruker-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2018 en omsetning på 41 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca 18.500 ansatte.

Om Orkla Food Ingredients

Orkla Food Ingredients er den ledende aktøren innen bakeingredienser i Norden, og har i tillegg voksende markedsposisjoner i utvalgte land i Europa. De største produktgruppene gjær, smørblandingsprodukter, plantebaserte matvarer, marsipan og margarin. Orkla Food Ingredients har salgs- og distribusjonsselskaper i 21 land, som sikrer nærhet til bakerier og andre industrikunder.

Orkla ASA
Oslo, 9. april 2019

Ref.:

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon Mageli
Tlf.: +47 928 45 828

IR & Communications Manager
Elise Heidenreich
Tlf.: +47 951 41 147