Orkla selger K-Salat til Stryhns A/S

Orkla Foods Danmark har inngått avtale med Stryhns A/S om salg av K-Salat. Stryhns inngår i det norske konsernet Agra AS. Formålet med salget er å konsentrere virksomheten om færre kategorier. 

Avtalen omfatter 100% overdragelse av K-Salat, som omfatter påleggssalater, majones, remulade, dressinger og potetsalat i Danmark. Avtalen inkluderer overtakelse av en fabrikk med ca. 100 medarbeidere i Havnsø på Vestsjælland. 

 - Vi er glad for å kunne overdra K-Salat til Stryhns, som har sterk kompetanse til å videreutvikle virksomheten. Orkla Foods Danmark vil fremover konsentrere kjernesortimentet om de velkjente merkevarene Beauvais, Den Gamle Fabrik, Glyngøre, Bähncke, FUN, Grønnegården og Risifrutti, sier Tino Bendix, adm. direktør i Orkla Foods Danmark A/S. 

K-Salat ble grunnlagt i 1937 under navnet Københavns Salatfabrik. Virksomheten flyttet senere til Havnsø, og navnet ble endret til K-Salat. 

Transaksjonen forventes å bli gjennomført primo desember 2017, med regnskapsmessig virkning fra 1. desember 2017. 

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2016 en omsetning på ca. 38 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca. 18.000 ansatte.

Orkla ASA
Oslo, 15. november 2017 

 

Ref.:

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon Mageli
Tlf.: +47 928 45 828 

Direktør Investor Relations
Mattias Orrenius
Tlf.: +47 983 66 334