Orkla selger merkevaren SaritaS tilbake til gründerne

Orkla Foods Norge har signert en avtale med det nyopprettede selskapet Indian Gourmet AS om salg av merkevaren SaritaS. Formålet med salget er å forenkle porteføljen og konsentrere virksomheten om utvalgte satsingsområder.

Avtalen omfatter 100 prosent avhendelse av merkevaren SaritaS, som har en produktportefølje bestående av sauser og ferdigretter.

Indian Gourmet AS eies av de privateide selskapene Taste of India AS (50 prosent) og Janton AS (50 prosent). Taste of India AS eies av gründerne av merkevaren SaritaS, Sarita Sehjpal og Raj Sharma.

SaritaS ble en del av Orkla gjennom oppkjøpet av Rieber & Søn i 2013, etter at Rieber & Søn kjøpte merkevaren fra Sarita Sehjpal og Raj Sharma i 2012. Orklas netto salgsinntekter fra SaritaS-produkter var ~20 millioner kroner i 2019.

- Sarita og Raj har vært enestående i å utvikle indisk matkultur i Norge, og vi er veldig glade for at de satser videre på merkevaren SaritaS i samarbeid med Janton AS. Salget er et ledd i Orklas strategi om å konsentrere ressursene om våre prioriterte vekstområder, sier Paul Jordahl, leder for Orkla Foods Norge.

Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre salgsprisen. Avtalen trer i kraft fra 2. mars 2020.

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til forbruker-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2019 en omsetning på 43,6 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca 18.500 ansatte.

Orkla ASA
Oslo, 18. februar 2020

Ref.:

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon Mageli
Tlf.: +47 928 45 828

VP Investor Relations

Elise Heidenreich
Tlf.: +47 951 41 147