Orkla utvider i Finland

Orkla-eide Pierre Robert Group har inngått en avtale med den finske merkevareleverandøren Nanso Group om kjøp av fire velkjente merker innen sokker, strømpebukser og undertøy. Avtalen innebærer kjøp av merkene Norlyn, Amar, Black Horse og Finnwear, som har sterke posisjoner i finsk dagligvarehandel.

Produktene passer godt sammen med Pierre Roberts eksisterende produktportefølje, som i tillegg til undertøy, sokker og strømpebukser består av treningstøy og ullundertøy.

- Oppkjøpet er strategisk viktig for å utvide Pierre Robert sin tilstedeværelse i Norden. Norlyn, Amar, Black Horse og Finnwear er veletablerte merker i det finske markedet, med høy kjennskap og sterk lojalitet blant finske forbrukere. Vi ser et betydelig potensiale for ytterligere å styrke merkenes posisjon og å videreutvikle tekstilkategorien i tett samarbeid med kundene i Finland, sier adm. direktør i Pierre Robert Group, Hege Holter Brekke.

Nanso Group er en merkevareleverandør av undertøy, strømper, nattøy og klær, og har hovedkontor i Nokia, Finland. Selskapet eies av etterfølgere av selskapets grunnleggere. Merkevarene som inngår i avtalen hadde i 2015 en omsetning på EUR 17,2 mill. (ca. 163 mill. kroner). 22 medarbeidere vil bli overført til Pierre Robert som følge av transaksjonen. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen. Avtalen forventes gjennomført innen seks uker.

Om Orkla

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2015 en omsetning på ca. 33 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet 14.670 ansatte.

Om Pierre Robert Group

Pierre Robert Group (PRG) utvikler og tilbyr basisplagg for kvinner, menn og barn, skreddersydd for en skandinavisk hverdag under merkevarene Pierre Robert og La Mote. Plaggene skal både være behagelige å ha på seg, og ha et tidsriktig og nordisk design.

Orkla ASA
Oslo, 21. mars 2016


Ref.:

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon Mageli
Tlf.: +47 928 45 828
E-post: hakon.mageli@orkla.no

Senior IR- og kommunikasjonsrådgiver
Elise A. Heidenreich
Tlf.: +47 951 41 147
E-post: elise.andersen.heidenreich@orkla.no

Adm. direktør Pierre Robert Group
Hege Holter Brekke
Tlf.: +47 932 01 782
E-post: hege.holter.brekke@pierrerobert.no