Orkla utvider innen iskremingredienser og -tilbehør

Gjennom sitt heleide datterselskap Idun Industri AS har Orkla Food Ingredients (OFI) kjøpt 55 % av aksjene i de to nederlandske salgs- og distribusjonsselskapene Frusco og Briceland. Samlet vil de to selskapene bli en ledende aktør innen iskremmarkedet i Nederland.

Frusco og Briceland tilbyr ferdigmiks for softis og tilbehør til det nederlandske iskremmarkedet. Selskapene eksporterer også produktene til andre land i og utenfor Europa. OFI er en av Europas ledende leverandører av iskremingredienser og -tilbehør, med tilstedeværelse i Norden, Storbritannia og Tyskland. Med kjøpet av Frusco og Briceland utvider OFI sitt forretningsområde for iskrem-ingredienser og -tilbehør til Nederland. I tillegg tilfører Frusco og Briceland kompetanse og egen vareforsyning innenfor softismikser.

- Oppkjøpet er i tråd med Orklas ønske om å vokse innen utvalgte kategorier og markeder der vi ser potensial for videre vekst og synergier. Frusco og Briceland har begge sterke posisjoner som leverandører til iskremmarkedet i Nederland, og oppkjøpet er strategisk viktig for å styrke OFIs tilstedeværelse i utvalgte geografier i Europa, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland.

Frusco og Briceland har til sammen 15 ansatte, og virksomhetene er lokalisert i henholdsvis Deventer og Waddinxveen. Selskapene oppnådde en samlet omsetning på 12,5 millioner euro (ca. 119 mill. kroner) i 2014. Frusco og Briceland er samlet verdsatt til 8,6 millioner euro (ca. 82 mill. kroner) på gjeldfri basis (100 %). Selskapenes nåværende eiere, som er tre privatpersoner, vil som minoritetsaksjonærer fortsette å eie til sammen 45 % av aksjene.

 

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2014 en omsetning på ca. 30 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca. 13.000 ansatte.

Orkla Food Ingredients er den ledende aktøren innen bakeriingredienser i Norden, og har i tillegg voksende markedsposisjoner i utvalgte land i Europa. Totalt ivaretas nærhet til kundemarkedet med salgs- og distribusjonsselskaper i 19 land. De største produktgruppene er margarin og smørblandingsprodukter, bakehjelpemidler og -mikser til brød og kaker, marsipan samt gjær.

 

Orkla ASA
Oslo, 16. desember 2015

 

Ref.:

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon Mageli
Tlf.: +47 928 45 828

 

Direktør Investor Relations
Mattias Orrenius
Tlf.: +47 983 66 334