Orklas kjøp av finske tekstilmerker er gjennomført

Avtalen om kjøp av fire velkjente merker innen sokker, strømpebukser og undertøy er nå gjennomført.

Avtalen, som ble inngått 21. mars i år, innebærer kjøp av merkene Norlyn, Amar, Black Horse og Finnwear, som alle har sterke posisjoner i finsk dagligvarehandel. Produktene passer godt sammen med Pierre Roberts eksisterende produktportefølje, som i tillegg til undertøy, sokker og strømpebukser består av treningstøy og ullundertøy.

- Oppkjøpet er strategisk viktig for å utvide Pierre Robert sin tilstedeværelse i Norden. Norlyn, Amar, Black Horse og Finnwear er veletablerte merker i det finske markedet, med høy kjennskap og sterk lojalitet blant finske forbrukere. Vi ser et betydelig potensiale for ytterligere å styrke merkenes posisjon og å videreutvikle tekstilkategorien i tett samarbeid med kundene i Finland, sier adm. direktør i Pierre Robert Group, Hege Holter Brekke.

Merkevarene som inngår i avtalen hadde i 2015 en omsetning på EUR 17,2 mill. (ca. 163 mill. kroner). 22 medarbeidere vil følge med over til Pierre Robert som følge av transaksjonen.

Om Orkla
Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2015 en omsetning på ca. 33 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet 14.670 ansatte.

Om Pierre Robert Group
Pierre Robert Group (PRG) utvikler og tilbyr basisplagg for kvinner, menn og barn, skreddersydd for en skandinavisk hverdag under merkevarene Pierre Robert og La Mote. Plaggene skal både være behagelige å ha på seg, og ha et tidsriktig og nordisk design.

Orkla ASA
Oslo, 29. april 2016

Ref.:

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon Mageli
Mobil +47 928 45 828
E-post: hakon.mageli@orkla.no

Direktør Investor Relations
Mattias Orrenius
Mobil +47 983 66 334
E-post: mattias.orrenius@orkla.no

Adm. direktør Pierre Robert Group
Hege Holter Brekke
Tlf.: +47 932 01 782
E-post: hege.holter.brekke@pierrerobert.no