Orklas kjøp av SladCo gjennomført

11.02.2005: Orklas kjøp av SladCo, som er en ledende russisk produsent av sjokolade og sukkervarer, er godkjent av russiske konkurransemyndigheter, og avtalen er nå gjennomført.

SladCo-konsernet har 4.000 ansatte og en årsomsetning på omkring 1 mrd. kr. Konsernet har sterke posisjoner i flere markedssegmenter innen sjokolade og sukkervarer i Russland. SladCo har fabrikker i Yekaterinburg (Ural) og Ulyanovsk (Volga). SladCo, som betyr "søt" på russisk, ble introdusert på det russiske markedet i 2001 som både et varemerke og selskapsnavn.
 
- Denne investeringen er i tråd med Orklas strategi om å vokse i Russland og Ukraina. SladCo har lykkes i en kategori som er viktig for Orkla og gir en plattform for videre utvikling i det russiske markedet. Ved å ta eierskap i dette selskapet posisjonerer vi oss i et voksende russisk marked, sier Håkon Chr. Andersen, direktør for Orklas aktiviteter i Russland og Ukraina.
 
Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.
 
Med sine 143 millioner innbyggere er Russland det største landet i Europa. Russlands marked for dagligvarer er det femte største i Europa.