Avtalen om Orklas kjøp av Cederroth er gjennomført

Orklas kjøp av Cederroth er i dag gjennomført i tråd med forutsetningene som fremgår i børsmelding av 28. august 2015. Med kjøpet overtar Orkla kjente merkevarer som LdB, Bliw, HTH, Salvequick, LongoVital og Multiplex.

31.08.2015

Orkla Home & Personal inngikk 15. januar i år en avtale om å kjøpe 100 % av aksjene i merkevare-selskapet Cederroth.

– Vi er svært glad for at avtalen nå er gjennomført. Cederroth og Orkla vil sammen få dypere innsikt i lokale forbruker- og kundepreferanser, og vi vil styrke vår konkurransekraft i lokale markeder hvor det er betydelig internasjonal konkurranse, sier konserndirektør og leder for Orkla Home & Personal, Stig Ebert Nilssen.

Johs Høeg, SVP Business Development i Orkla Home & Personal, tar over som adm.dir. i Cederroth AB f.o.m. 1. september. Han etterfølger Mikael Nordin, som fratrer i løpet av høsten.

– Vi vil takke Mikael for hans innsats i Cederroth og for den betydning han har hatt for selskapets utvikling og de ansatte, sier Stig Ebert Nilssen.

Cederroth har virksomhet i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Polen og Spania. Selskapet har fire fabrikker, lokalisert i Sverige, Danmark, Polen og Spania. Cederroth oppnådde en omsetning på SEK 1.894 millioner i 2014 og en EBITDA på SEK 174 millioner. Selskapet har totalt 850 ansatte.

Avtalen i Norge er godkjent på vilkår av at Asan selges. I Sverige er avtalen godkjent på vilkår av at Allévo selges. Øvrige konkurransemyndigheter har godkjent avtalen uten vilkår. Omsetningen for disse to merkene beløper seg til anslagsvis 8 % av den totale omsetningen.

Om Orkla 

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2014 en omsetning på om lag 30 mrd. kroner og hadde ved årsskiftet ca. 13.000 ansatte.

Forretningsområdet Orkla Home & Personal omfatter fem merkevareselskaper med hjemmemarked primært i Norden: Lilleborg (produkter til personlig pleie og vaskemidler), Lilleborg Profesjonell (totalleverandør av hygiene- og rengjøringsløsninger til det profesjonelle markedet), Orkla Health (kosttilskudd og helseprodukter), Pierre Robert Group (basistekstiler i dagligvarekanalen) og Orkla House Care (malerverktøy og rengjøringsprodukter).

Orkla ASAOslo, 31. august 2015

Ref.:

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon MageliMobil +47 928 45 828

Direktør Investor Relations
Mattias OrreniusMobil +47 983 66 334