Axellus overtar Denomega

Axellus overtar omega-3-produsenten Denomega fra Borregaard, og styrker sin satsing innenfor marine oljer.

21.02.2012

Avtalen innebærer at Denomega Pure Health, som i dag er en del av Borregaard, blir videreført som en egen divisjon i Axellus. Endringene vil tre i kraft i løpet av februar 2012.

Denomega er en ledende internasjonal leverandør av lukt- og smaksfrie omega-3-oljer basert på bærekraftige norske og nordatlantiske marine råvarer. Kundene er primært innenfor kosttilskudd, ernæring og helse.

Denomega hadde i 2010 103 mill. kroner i omsetning og 35 ansatte. Selskapet har to fabrikker, i Ålesund og Leknes.

– Med denne overtakelsen styrker vi vår norske verdikjede. Å samle omega-3-kompetansen gir spennende innovasjonsmuligheter, både innenfor egne omega-3-merker og for våre internasjonale kunder, sier Stig Ebert Nilssen, adm. direktør i Axellus.

Axellus har solid kompetanse på forbrukerinnsikt og innen produksjon, markedsføring og salg av kosttilskudd mot forbrukermarkedet internasjonalt. Dette vil bidra til økt verdi for Denomegas kunder.

Axellus-gruppen er Nordens ledende leverandør og markedsfører av et bredt sortiment av kosttilskudd og helseprodukter. Norden, Baltikum, Tsjekkia og Polen er hjemmemarkeder, men selskapet er i tillegg bredt representert i mange europeiske land. Selskapets mest kjente merkevarer er Möller’s, Gerimax, Pikasol, Nutrilett og Maxim. Axellus selger sine produkter primært gjennom dagligvarehandelen, helsekostbutikker og apotek. I 2010 hadde selskapet en samlet omsetning på 1.209 mill. kroner og 419 ansatte. Axellus inngår i Orkla Brands.