Den aller viktigste kampen

I en felles mobilisering for FNs bærekraftsmål, stiller konsernsjef Peter A. Ruzicka og 10 andre norske toppledere til fotballkamp under Norway Cup. Lagleder er statsminister Erna Solberg.

27.06.2018

Fotballkort: Peter A. Ruzicka og Erna Solberg

Konsernsjefen i Orkla tok for to år siden oppfordringen fra statsminister Erna Solberg om å forplikte seg til FNs bærekraftsmål. På et frokostmøte den 2. mai, hvor også statsministeren deltok, presenterte han hvordan Orkla vil jobbe med miljø og bærekraft frem mot 2025. Målene innebærer blant annet en gradvis overgang til fornybar energi, halvering av matavfallet, økt ressursgjenvinning og at emballasjen som brukes skal være 100 % resirkulerbar.

Peter A. Ruzicka sa samtidig at han ønsket å spille på lag med andre deler av norsk næringsliv om en felles mobilisering for FNs bærekraftsmål. Under frokostmøtet inviterte han derfor ti andre selskaper til å bli med på et bærekraftslag. Statsminister Erna Solberg, som har spilt bærekraftsballen over til en rekke statsledere rundt om i verden, tok på seg ansvaret som lagleder for næringslivslaget, som skal spille kamp under Norway Cup i Oslo 1. august.

Mobiliseringen av et toppet bærekraftslag har pågått siden frokostseminaret 2. mai. Nå er 10 toppledere er klare for å entre fotballbanen sammen med Orkas konsernsjef.

– Alle som kjenner meg vet at jeg overhodet ikke er interessert i fotball og at jeg aldri har sett mer enn første akt (omgang red.anm.) av en fotballkamp. Derimot er jeg svært opptatt av bærekraft og jeg entrer gjerne fotballbanen i kampen for en mer bærekraftig verden. I Orkla har vi satt ambisiøse mål frem mot 2025. Det handler om å sørge for at våre merkevarer er produsert med omtanke for mennesker, dyr og miljø og at vi skal bidra til en sunn og bærekraftig livsstil, sier Ruzkcka.

Han gir stor honnør til de andre selskapene som på strak arm stiller til bærekraftskamp på Ekebergsletta i sommer, om en felles mobilisering for FNs bærekraftsmål.

– Disse 10 selskapene har allerede kommet langt på bærekraftsområdet. Det er med ydmykhet og stor glede jeg stiller til bærekraftskamp sammen med dem, sier Peter A. Ruzicka.

Motstanderlaget er fortsatt ikke helt klart, men vil bestå av bl.a. profilerte norske idretts- og TV-personligheter.

Disse skal toppe næringslivslaget 1. august:

Lagleder: Statsminister Erna Solberg

 1. Orkla v/konsernsjef Peter A. Ruzicka.
 2. DnB v/konserndirektør for personmarked Ingjerd Blekeli Spiten
 3. NorgesGruppen v/konsernsjef Runar Hollevik
 4. Mills v/adm. direktør Knut K. Heje
 5. Rema 1000 v/direktør kommunikasjon og samfunnskontakt Mette Fossum
 6. PwC v/konsernsjef Leif Arne Jensen
 7. Tine v/konsernsjef Hanne Refsholt
 8. Coop v/konsernsjef Geir Inge Stokke
 9. Storebrand v/konsernsjef Odd Arild Grefstad
 10. Jotun v/konserndirektør Vidar Nysæther
 11. DNV-GL v/konserndirektør kommunikasjon Ulrike Haugen

Se filmsnutter med lagleder og spillere på YouTube >

Disse spiller for motstanderlaget:

Lagleder: Hege Riise

 1. Erik Mykland
 2. Roar Strand
 3. Guro Pettersen
 4. Tony Isaksen
 5. Susann Goksør
 6. Carl Godager Kaas
 7. Ronny Johnsen
 8. Daniel Andre Tande
 9. Emil Sundal
 10. Gaute Ormåsen
 11. Johnny Brenna
 12. Otto Robsahm
 13. Trude Dybendal
 14. Tone Trøen
 15. Rolf Kristian Larsen
 16. Heine Totland
 17. Silje Nergaard
 18. Yousef Hadaoui

Les mer om Orklas bærekraftsmål 2025 >

Fotballbane Sustainable Development Goals