Endret konsernledelse i Orkla

Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch gjør flere endringer i Orklas konsernledelse.

13.01.2021

Atle Vidar Nagel Johansen (57) utnevnes til leder for det nye forretningsområdet Orkla Foods. Han kommer fra stillingen som leder for Orkla Care. Ann-Beth Freuchen, som i dag leder Orkla Foods Nordic & Baltics, forlater konsernet. Johan Wilhelmsson trer ut av konsernledelsen, men fortsetter som leder for Orkla Foods International som nå blir en forretningsenhet i Orkla Foods.

Hege Holter Brekke (52) utnevnes til leder for forretningsområdet Orkla Care. Hun er i dag adm. direktør for forretningsenheten Orkla Health og har erfaring fra en rekke Orkla-selskaper, i tillegg til TINE og McKinsey & Company.

Ingvill T. Berg (44) utnevnes til leder for forretningsområdet Orkla Confectionery & Snacks. Hun etterfølger Jeanette Hauan Fladby som forlater konsernet. Ingvill T. Berg er i dag adm. direktør i Orkla Confectionery & Snacks Norge og har hatt en rekke ulike lederstillinger i denne forretningsenheten, i tillegg til erfaring fra Arcus og Arthur Andersen Business Consulting.

Konsernledelsen i Orkla vil med virkning fra 14. januar 2021 bestå av:

Jaan Ivar Semlitsch, Konsernsjef
Atle Vidar Nagel Johansen, Orkla Foods
Hege Holter Brekke, Orkla Care
Ingvill T. Berg, Orkla Confectionery & Snacks
Johan Clarin, Orkla Food Ingredients
Kenneth Haavet, Orkla Consumer & Financial Investments
Harald Ullevoldsæter, Finans og IT
Sverre Prytz, M&A og Strategi

Christer Grönberg, Konsernfunksjoner

Håkon Mageli, som er ansvarlig for Kommunikasjon & Corporate Affairs, fortsetter som en del av Orklas utvidede konsernledelse og rapporterer til Christer Grönberg.

Jaan Ivar Semlitsch har følgende kommentar til endringene i konsernledelsen:

Jeg har hatt gleden av å være konsernsjef i Orkla siden august 2019. Siden oppstart har jeg møtt mange dyktige medarbeidere. Når vi nå gjør endringer i konsernstruktur og i toppledelsen, har jeg bevisst valgt kompetente ledere som har gjort et stort og positivt inntrykk på meg. Jeg er glad for at både Hege og Ingvill har takket ja til å bli en del av konsernledelsen og vårt fremtidige team. Jeg gleder meg til å bygge et sterkt fellesskap i konsernledelsen, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch som legger til:

Jeg vil benytte anledningen til å takke Ann-Beth og Jeanette for meget god innsats gjennom mange år i konsernet. De har på hvert sitt område bidratt til svært god resultatfremgang og videreutvikling av våre selskaper i Norden og Baltikum. Jeg ønsker dem begge lykke til med nye oppgaver utenfor Orkla.