Felles mobilisering for bærekraft

Orkla tok oppfordringen fra statsminister Erna Solberg og presenterte nye og ambisiøse bærekraftsmål mot 2025 på et frokostmøte på Sentralen i Oslo.

02.05.2018

Peter A. Ruzicka og Erna Solberg
Peter A. Ruzicka og Erna Solberg

Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka tok for to år siden oppfordringen fra statsminister Erna Solberg om å forplikte seg til FNs bærekraftsmål. På et frokostmøte onsdag, hvor også statsministeren deltok, kunne han presentere hvordan Orkla vil jobbe med miljø og bærekraft frem mot 2025. Målene innebærer blant annet en gradvis overgang til fornybar energi, halvering av matavfallet, økt ressursgjenvinning og at emballasjen som brukes skal være 100 % resirkulerbar.

– For oss i Orkla handler det om å sørge for at våre merkevarer er produsert med omtanke for mennesker, dyr og miljø og at vi skal bidra til en sunn og bærekraftig livsstil, sier Ruzicka.

Erna Solberg la vekt på betydningen av næringslivets innsats for å nå de globale bærekraftsmålene og hvordan Norge kan gå i front gjennom samarbeid mellom næringsliv, myndigheter og interesseorganisasjoner.

Ruzicka ønsker nå å spille på lag med andre deler av norsk næringsliv om en felles mobilisering for FNs bærekraftsmål. Under frokostmøtet med statsministeren inviterte han derfor ti andre selskaper til å bli med på et bærekraftslag, der avspark vil finne sted under Norway Cup senere i sommer. Statsminister Erna Solberg, som har spilt bærekraftsballen over til en rekke statsledere rundt om i verden, vil stille som lagleder for næringslivslaget under Norway Cup.

Les også:
Tror ikke matindustrien bryr seg om miljøet >

Vårt bærekraftsarbeid støtter FNs globale bærekraftsmål >

Se bilder fra frokostmøtet (Flickr.com) >

Kontakter

Håkon Mageli

Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

+ 47 928 45 828

hakon.mageli@orkla.no