Hamé og Vitana integreres

Orkla vil integrere selskapene Hamé og Vitana og etablere ett ledende matselskap i Tsjekkia og Slovakia.

02.10.2018

Hamé og Vitana produkter

Begge selskapene eies av Orkla, men er blitt drevet som selvstendige enheter. Det nye, integrerte selskapet skal hete Orkla Foods Česko a Slovensko.

– Vitana og Hamé er to suksessfulle selskaper, men sammen vil de bli enda mer konkurransedyktige. Ved å integrere dem, kan vi skape en sterkere organisasjon enn hvert selskap kan gjøre på egenhånd, sier Johan Wilhelmsson, konserndirektør og leder for Orkla Foods International.

Prosessen starter nå, og gradvis vil selskapenes funksjoner og prosesser integreres.

– Vi etablerer et enda sterkere selskap, og dermed et enda bedre hjem for våre mange populære tsjekkiske og slovakiske merker. Det nye selskapet vil ha større ressurser til å innovere å utvikle merkene videre, sier Wilhelmsson.

Orkla Foods Česko a Slovensko vil bli ledet Pawel Szcześniak som i dag er administrerende direktør i Vitana. 9. oktober blir en ny ledergruppe utnevnt.

Vitana ble en del av Orkla i 2013 i forbindelse med oppkjøpet av Rieber & Søn mens Hamé ble kjøpt av Orkla i 2016.

Orkla Foods Česko a Slovensko vil bli et av de største matselskapene både i Tsjekkia og i Slovakia. I tillegg vil selskapet ha organisasjoner i Ungarn, Rusland og Ukraina og eksportere til en rekke land. Selskapet vil bli markedsleder i flere kjølte og tørre kategorier.