– Hei Google, jeg trenger hjelp til å vaske huset.

Nå kan du få hjelp i hjemmet med Plusstid Home og Google Assistent.

11.09.2018

Google assistant

Den Orkla-eide startupen Plusstid Home har det siste halve året bygget opp en ny plattform for tjenester. I første omgang tilbys renholdstjenester og installasjon av smarte dørlåser i Oslo-området.

I forbindelse med lanseringen av taleassistenten Google Assistent ønsker Plusstid Home nå å gjøre hverdagslivet litt enklere. Plusstid Home kommer med nye «actions» til taleassistenten, som blant annet vil gi svar på alt fra når det er mulig å booke renholder, hva du bør gjøre med nøklene til huset og hvordan forsikringsordningen til vasketjenesten fungerer.

Hjelpende hånd

– Plusstid Home skal være din hjelpende hånd i hverdagen, og vi skal på en enkel og trygg måte sørge for å få ting gjort i hjemmet, enten det er renhold eller handyman-tjenester. Partnerskapet med Google og lanseringen av Google Assistent i Norge passet derfor perfekt for oss. Med Google Assistent blir det enklere for brukerne å få svar på det de lurer på om våre tjenester, sier adm. direktør Markus Engelbrekts i Plusstid Home.

Google Assistent har i lengre tid vært tilgjengelig på ulike Android-telefoner, men har ikke støttet norsk tale. Google lanserer nå den digitale assistenten i Norge, både for Android- og iOS-telefoner.

Engelbrekts sier at Plusstid Home og Orkla hele tiden er på jakt etter ny teknologi som kan løse hverdagsproblemer og ser et stort potensial i Google Assistent. Han påpeker at teknologien bak taleassistenten har kommet et godt stykke på vei, men at den fremdeles er i en tidlig fase. Engelbrekts lover at det vil komme flere nye «actions» til assistenten i tiden som kommer.

– Det har vært helt sentralt for oss å starte med dette tidlig, slik at vi blir kjent med teknologien og potensialet som ligger der. Vi vil samarbeide tett med Google og sørge for å legge til nye «actions» som svarer på det brukerne spør om, sier Engelbrekts.