Hjemmelaget er ikke alltid mest miljøvennlig

Det er ikke nødvendigvis en sammenheng mellom det å lage mat fra bunnen av og det å være miljøvennlig.

27.03.2018

Hjemmelaget er ikke alltid mest miljøvennlig

Det viser en analyse Orkla har gjennomført i samarbeid med den svenske forskningsinstitusjonen RISE. Gjennom en livsløpsanalyse av TORO tomatsuppe sammenlignet vi miljøbelastningen fra produktet med hvor mye det belaster miljøet å lage tomatsuppe av hermetiske tomater. Analysen viser at tomatsuppen fra TORO gir rundt 80 prosent lavere klimabelastning. Med 6 millioner solgte suppeposer tilsvarer det en årlig reduksjon i CO2-utslipp på rundt 600 tonn. Hovedårsaken til at TORO tomatsuppe er mer miljøvennlig, er at tomatene til suppen tørkes tett på der de dyrkes, slik at vi unngår å frakte store mengder vann.

Les mer: TORO >

Les mer: TORO-tomatsuppe mer miljøvennlig enn hjemmelaget >

Les mer: Kronikk av konserndirektør Håkon Mageli – Hjemmelaget er ikke alltid mest miljøvennlig >

Kronikk av Linn Anne B. Brunborg, Leder for ernæring og sunnhet i Orkla Foods Norge – Hjemmelaget mat ikke nødvendigvis sunnere >

Les mer: Miljøengasjement >