Jaan Ivar Semlitsch ny konsernsjef i Orkla

Den nye toppsjefen i Orkla har bakgrunn fra Elkjøp, Dixon Carphone, Rema Industrier, Plantasjen og Statoil Retail. - Å kunne lede Orkla inn i fremtiden er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse, sier Jaan Ivar Semlitsch (47).

05.06.2019

– Jeg er glad for at Jaan Ivar Semlitsch har takket ja til stillingen. Han har 24 års bred ledererfaring fra nordisk og internasjonal virksomhet, og han har vært toppsjef i en rekke bedrifter med stor suksess. Et samlet styre mener Semlitsch er rett person til å lede Orkla i tiden som kommer, sier Orklas styreleder Stein Erik Hagen

Jaan Ivar Semlitsch kommer fra stillingen som konsernsjef i Elkjøp Nordic, som han har ledet i mer enn seks år. Det siste året har han i tillegg vært toppleder for morselskapet Dixons Carphone sin internasjonale virksomhet.

Semlitsch var administrerende direktør for Rema Industrier fra 2009 til 2013, Plantasjen fra 2007 til 2009 og chief operating officer i Statoil Retail Europe fra 2004 til 2007. Fra 2001 til 2004 hadde han stillingen som administrerende direktør i Expert Danmark. Fra 1995 til 2001 var han tilknyttet McKinsey & Company, hvor han hadde er rekke oppdrag for selskaper innen dagligvarebransjen.

Semlitsch er styremedlem i DnB og Brav Norway (tidligere Swix Sport). Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har MBA Scholarship fra Kellog School of Management.

– Jeg er svært takknemlig for at jeg får muligheten til å lede Orkla i en ny og spennende fase for konsernet. Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjoner i en rekke markeder og utvikle selskapet for fremtiden, sier Orklas nye konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

Peter A. Ruzicka gikk av av som konsernsjef i Orkla 7. mai. Terje Andersen ble konstituert, og han vil fortsette i denne stillingen frem til Semlitsch tiltrer.

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til forbruker-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2018 en omsetning på 41 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca 18.500 ansatte.

Jaan Ivar Semlitsch tiltrer stillingen 15. august 2019.

Kontakter

Håkon Mageli

Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

+ 47 928 45 828

hakon.mageli@orkla.no