Kjøper du Vitaminbjørner? Da støtter du Sykehusklovnenes viktige arbeid

Hver gang det blir solgt en boks med Vitaminbjørner, går en krone direkte til Sykehusklovnene. Sykehusklovnene har som misjon å gi barn som har en vanskelig sykehushverdag en stund med latter og glede.

28.06.2019

Sykehusklovnene har i dag et tilbud på hele 16 sykehus i Norge. Vi fikk være med gledessprederne Fjups Ups og Alfa Krøll en dag på jobb på Rikshospitalet. Klovnene er kledd i fargerike klær, men har ikke parykk eller mye sminke for å ikke være skumle.

Fjups Ups spiller på ukulele i sykehusgangene, og får store og små til å danse. Det er umulig å ikke bli glad av de to klovnene som smiler til alle de ser. I løpet av noen timer, har vi vært å blåse såpebobler i Spania, på moteshow og rockekonsert. Det er tydelig at klovnene gir en etterlengtet fristund til barn i en vanskelig situasjon.

Forskning viser at sykehusklovner kan være med å redusere bruken av medisin, bedøvelse og tvang. Latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper, og et klovnemøte kan være en etterlengtet pustepause til foresatte når de ser sine barn og unge fryde seg.

Alle sykehusklovnene er profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg på å møte barn og unge for å skape gode opplevelser.

Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen, men de kan gjøre noe med opplevelsen av å være på sykehus. I 2018 fikk 22 000 barn besøk av Sykehusklovnene.

Vitaminbjørner har samarbeidet med initiativet siden 2015, og i løpet av de siste fire årene donert 3,3 millioner kroner.  Med støtte fra Orkla, har Sykehusklovnene kunnet øke sine besøksdager samt fått muligheten til å være til stede ved to nye sykehus. Fra 2015 og frem til i dag, har Sykehusklovnene med Orklas støtte besøkt hele 67 337 barn!

Cecilie Woldseth, Kategorisjef for Vitaminer, sier dette om samarbeidet:

– Vi er veldig stolte av å bidra til Sykehusklovnene sitt viktige arbeid. Samarbeidet engasjerer stort både forbruker, butikkansatte og alle oss som jobber i Orkla Health.

Woldseth forteller videre at samarbeidet ble inngått på bakgrunn av at man så en naturlig link mellom Vitaminbjørner og Sykehusklovnene, da begge har en leken profil og ønsker å spre glede i hverdagen på hver sin måte.

– Sykehusklovnene sitt langsiktige mål er å gi alle barn på sykehus i Norge samme tilbud uavhengig av geografi ved å være tilstede på alle sykehus som har sengepost for barn og unge. Vi er stolte av å kunne bidra til å nå dette målet.