Koronautbruddet og Orklas samfunnsansvar

13.03.2020

Som leverandør av matvarer, vaskemidler og hygieneartikler har Orkla et viktig samfunnsansvar under koronautbruddet. Vi opplever stor etterspørsel og trapper opp produksjonen i utvalgte kategorier, for å sørge for solide lagerbeholdninger og god leveringsevne fremover. 

Den situasjonen vi nå står overfor er den mest alvorlige vi har opplevd i fredstid. Situasjonen utvikler seg hele tiden, og 11. mars ble koronavirusutbruddet betegnet som en pandemi av Verdens helseorganisasjon. Flere land har i løpet av de siste dagene iverksatt drastiske tiltak, som å stenge skoler, barnehager og offentlige møteplasser samt avlyse arrangementer og flere land iverksetter stadig nye og skjerpede tiltak.

Matvarer med lang holdbarhet, håndsåpe og rengjøringsprodukter er noe av det som etterspørres mest av forbrukerne nå om dagen. Vi må kunne levere, slik at butikkhyllene kan fylles opp igjen med de produktene folk trenger.

Vi har iverksatt strenge rutiner på fabrikkene, for å hindre smittespredning. Dette for at vi skal kunne opprettholde en høy produksjonskapasitet og selvsagt av hensyn til våre ansatte. Derfor skal det inntil videre ikke avlegges noen besøk på fabrikkene, med mindre det er forretningskritisk. Vi har en viktig rolle i å levere mat, vaskemidler og hygieneartikler som folk trenger nå.

I en pandemi som vi nå står midt oppe i, tar vi i Orkla vårt samfunnsansvar på alvor. Å hindre smittespredning har topp prioritet, og vi har siden torsdag oppfordret alle våre ansatte ved hovedkontoret i Oslo til å jobbe hjemmefra og tilsvarende oppfordring har gått til kontoransatte i mange av de andre landene vi er i. Vi har også innført strenge restriksjoner for reising og besøk. Vi skal levere varene som trengs og vi skal gjøre vårt for å hindre smittespredning.