Lederskifte i Orkla Foods Norge

Etter syv år som leder i Stabburet/Orkla Foods Norge (OFN) går Bente Brevik til stillingen som direktør for forretningsutvikling i Orkla Foods.

25.09.2014

Administrerende direktør Atle Vidar Nagel-Johansen i Orkla Foods overtar i en interimsperiode det operative ansvaret for Orkla Foods Norge.

– Bente har ledet Stabburet først gjennom en god vekstperiode og deretter inn i en sammenslåing med Rieber & Søn Norge. Denne integrasjonen er nå gjennomført, og det er et naturlig tidspunkt for at Bente går inn i nye oppgaver i Orkla, sier Atle Vidar Nagel-Johansen.

I sin nye stilling skal Bente Brevik styrke arbeidet med organisk vekst i Orkla Foods, blant annet gjennom utvikling av salgsområdet, oppkjøp for vekst, nye salgskanaler, nye produktkategorier og andre nye vekstinitiativ.

Bente Brevik kom til Stabburet i 2008 fra stillingen som administrerende direktør i Nidar. Også Nidar opplevde en sterk utvikling i omsetning og resultat under Bentes ledelse.

– Bente har gjennom mange år i Orkla vist en sterk evne til å skape vekst, og vi ønsker derfor å bruke hennes kommersielle kompetanse bredere i konsernet, sier Nagel-Johansen.

Det formelle skiftet skjer 1. oktober.

Det er nå startet et arbeid med å finne hennes etterfølger, der både interne og eksterne kandidater blir vurdert.

Orkla ASAOslo, 25. september 2014

Ref.:
Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon MageliTelefon +47 928 45 828